Mediakasvatusseuran uutiskirje 1/2019

Uutiset

Heräsikö huoli? Neljä näkökulmaa myönteisen mediakasvatuksen edistämiseksi

Viime aikainen uutisointi on herättänyt huolta ja epätietoisuutta etenkin murrosikäisten lasten vanhemmissa. Huolta saattaa vahvistaa epätietoisuus siitä, millaisia nuorten suosimat erilaiset sovellukset ovat, miten nuori käyttää sosiaalista mediaa ja osaako nuori torjua ei-toivottuja yhteydenottoja. Mediakasvatusseura kokosi neljä vinkkiä nuoren sometaitojen tukemiseen. Lue lisää >>

Puheenvuoro: Vapise FOMO, täältä tulee JOMO!

Tuleeko palavereissa vilkuiltua myös sähköpostia ? Millaisia tunteita pelkkä ajatuskin somettomasta syyskuusta herättää? Mediakasvatusseuran toiminnanjohtaja Sonja Hernesniemi päätti tietoisesti olla enemmän läsnä, valita itse hetket jolloin hän on mediasisältöjen äärellä ja myös jäädä toisinaan paitsi jatkuvan somepöhinän sijaan. Lue lisää >>

Puheenvuoro: Monilukutaidolla osallisuuteen

Mistä puhumme, kun puhumme osallisuudesta? Ja mitä tekemistä monilukutaidolla on osallisuuden kanssa? Tuleeko TE-toimiston virkailijan ymmärtää monilukutaitoa? Mediakasvatusseuran hallituksen jäsen, mediakasvatusasiantuntija Anna Pöyhönen purkaa monilukutaidon kimppua, taitokokoelmaa jota tarvitsemme voidaksemme toimia osana muuttuvaa yhteiskuntaa. Lue lisää >>

Suomalainen mediakasvatus kiinnostaa Ukrainassa

Mediakasvatusseura esitteli suomalaista mediakasvatusta sekä järjestön toimintaa ukrainalaisten asiantuntijoiden joukolle. Pohjoisrannassa vieraili asiantuntijoita Ukrainan opetuministeriöstä, Ukrainan lehdistön akatemiasta, Ukrainan suurlähetystöstä sekä kansainvälisen The International Research & Exchanges Boardin (IREX) Learn to discern-projektista. Asiantuntijaryhmä tekee viikon aikana vierailuja myös lukuisiin muihin mediakasvatusorganisaatioihin Suomessa.

Tapahtumia ja koulutuksia

Sanomalehtiviikko 2019

Sanomalehtiviikkoa vietetään 28.1.-1.2.2019. Vaalikevään kunniaksi tämän vuoden teemana on vaikuttaminen. Viikon aikana monet lehdet toimittavat printtilehtiä tai digitunnuksia kouluihin, toimittajat tekevät kouluvierailuja ja lisäksi Sanomalehtien Liitto tuottaa koulujen käyttöön uuden oppaan vaikuttamisen harjoitteluun. Lue lisää >>

Mediataitoviikko 2019

Mediataitoviikko järjestetään 4.-10.2.2019. Kansainvälisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) koordinoima Mediataitoviikon tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Mediakasvatusseura julkaisee Mediataitoviikolla yläkouluikäisille suunnatun, kuuden oppitunnin mittaisen tuntisuunnitelmakokonaisuuden kriittisen medialukutaidon ja mediavaikuttamisen opetukseen. Lue lisää >>

Koulutus: Media Coach EDU starttaa – vielä ehdit mukaan!

Mediakasvatusseuran Media Coach EDU-koulutuksen ensimmäinen, 1 op laajuinen moduuli ”Monikasvoinen media” pyörähtää käyntiin 21.1.2019. Pääosin verkossa suoritettavan koulutuksen lähiopetuksena toteutettavat työpajat järjestetään Helsingissä, Rovaniemellä ja Seinäjoella. Jos haluat mukaan koulutukseen, ensimmäiseen moduuliin voi ilmoittautua vielä tämän viikon ajan! Lue lisää >>

Koulutus: Monilukutaidon pedagogiikka esi-ja alkuopetuksessa (5 op), Tampere

Tampereen yliopisto järjestää maksuttoman, lastentarhanopettajille ja luokanopettajille suunnatun Monilukutaidon pedagogiikka esi- ja alkuopetuksessa-koulutuksen keväällä 2019. 15.2. käynnistyvän koulutuksen toteutukseen kuuluu yhteensä kuusi lähipäivää (2 per kuukausi). Lue lisää >>

Liity jäseneksi!

Haluatko olla mukana tukemassa suomalaista mediakasvatusta? Tai työskenteletkö organisaatiossa, jossa yhteiskuntavastuu ja medialukutaidon edistäminen nähdään kilpailutekijöinä? Mediakasvatusseuralla on noin 50 yhteisöjäsentä sekä 200 henkilöjäsentä. Henkilöjäsenet maksavat jäseneksi liittyessään kertaluonteisen liittymismaksun, yhteisöjäseniltä kerätään vuosittain yhteisöjäsenmaksu,. Liittymällä jäseneksi toimit konkreettisesti medialukutaidon ja mediakasvatuksen hyväksi.

Mediapoimintoja