Mediakasvatusseuran uutiskirje 11/2018

Uutiset

Media Coach EDU – ilmoittautuminen on nyt auki!

Mediakasvatusseuran Media Coach-koulutuskonseptia pilotoidaan opetusalalle kolmen moduulin verran nyt keväällä 2019 kolmella paikkakunnalla: HelsingissäRovaniemellä ja Seinäjoella. Pääosa opetusalalle suunnatun täydennyskoulutuksen opiskelusta tapahtuu kuitenkin verkkotyöskentelynä.

Opintomoduulien aiheet tukevat nykyisen opetussuunnitelman toteutumista etenkin monilukutaidon osalta:

  • Monikasvoinen media – perusteet muuttuvassa medialabyrintissä suunnistamiseen (1op)
  • Älykästä mediankäyttöä – tulevaisuuden media- ja teknologiataidot (1 op)
  • Kohti digihyvinvointia – hyvinvoinnin vaaliminen median läpäisemässä arjessa (1 op)

Opetushallituksen tukema koulutus on maksutonta, mutta paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittauduthan pian!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen koulutuksiin tästä linkistä >>

Mediakasvatusseuran joukot vahvistuvat

Mediakasvatusseuran tiimi on täydentynyt kahdella uudella työntekijällä. Markus Neuvonen (VTM) työskentelee opetusalan täydennyskoulutuksessa, Media Coach EDU:ssa. Järjestöassistentti Saara Sivonen (YTM) avustaa kaikessa mahdollisessa Mediakasvatusseuran toimintaan liittyvässä. Lue lisää >>

Mikä ihmeen digihyvinvointi?

Mediakasvatusseurassa on viime aikoina kuhistu digihyvinvoinnista. Mitä sillä oikein tarkoitetaan? Uusi termi jatkaa mediakasvatukseen liityvän termiviidakon listaa: monilukutaito, viestintäkasvatus, ruutuäly… Digihyvinvoinnilla tarkoitetaan yksinkertaisimmillaan tasapainoista median käyttöä sekä psyykkisestä, fyysisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista huolehtimista medioituneessa arjessa.

Kuten mediakasvatuksessa ylipäänsä, kyse on kasvatuksen, sivistyksen ja elämänhallinnan kysymyksistä, jotka kuuluvat kaikille, mutta eivät yksin kenellekään. Jos haluat tietää lisää digihyvinvoinnista ja Mediakasvatusseuran perustamasta Digihyvinvoinnin suunnannäyttäjät-työryhmästä, tutustu Emmi Huhtasen ja Laura Sillanpään puheenvuoroon:

Puheenvuoro: Sä kuulut päivään jokaiseen – siksi tarvitaan digihyvinvointia

Tapahtumia ja koulutuksia

Museot pelissä-seminaari

Museot <3 peliala! 12.12.2018 Helsingissä järjestettävässä avoimessa tilaisuudessa kootaan yhteen Museoliiton Tarinat peliin -hankkeen tuloksia, kuullaan puheenvuoroja peleistä, tarinoista ja oppimisesta sekä keskustellaan museoiden ja pelialan yhteistyön mahdollisuuksista. Lue lisää >>

Pimp My Slides – Opetusmateriaalin kehittämiskoulutus opettajille

Metropolia Ammattikorkeakoulu järjestää maksuttoman, Opetushallituksen tukeman opetustoimen henkilöstökoulutuksen opetusmateriaalien kehittämiseen keväällä ja alkusyksystä 2019. Erityisesti visuaaliseen viestintään painottuva koulutus on suunnattu peruskoulussa tai toisella asteella toimiville opetusalan ammattilaisille. Lue lisää >>

Tulevaisuus pelissä – Tietoa ja tukea digipelaajan läheiselle

Tulevaisuus pelissä -tietoisku(30 min) järjestetään helsingissä uuden kauppakeskus Redin tiloissa 4.12.2018 klo 18-20.  Digipelirajat’on-projektinasiantuntijat kertovat nuorten aikuisten ongelmallisen digipelaamisen ilmiöstä ja ovat tämän jälkeen paikalla vastaamassa paikallaolijoiden kysymyksiin. Lue lisää >>

Materiaaleja ja julkaisuja

Pelikasvatusaiheisia materiaalikoosteita perheille sekä kasvatus- ja sosiaalialalle

Mediakasvatusseura tuotti marraskuun alussa järjestetylle Peliviikolle neljä materiaalikoostetta. Lisäksi pelitutkija ja -kasvattaja Mikko Meriläinen Mediakasvatusseuran hallituksesta kirjoitti puheenvuoron pelikasvatuksen perusajatuksesta: siitä, että pelkkä ajallinen mittaaminen ei riitä. Tutustu materiaalikoosteisiin:

  1. Pelikasvatus tutuksi
  2. Pelit varhaiskasvatuksessa
  3. Huolettaako pelaaminen
  4. Pelejä oppitunneille

Puheenvuoro: Rajoittaminen ei riitä pelikasvatukseksi

Pelikasvattajan käsikirja 2

Pelikasvattajan käsikirja 2 on jatkoa viisi vuotta sitten kirjoitetulle ensimmäiselle pelikasvatuksen oppaalle. Käsikirja on tarkoitettu helposti lähestyttäväksi yleisteokseksi kotikasvattajille ja ammattilaisille.  Julkaisu on huikea yhteisponnistus Pelikasvattajien verkostolta, joka on pelikasvatuksesta kiinnostuneiden toimijoiden yhteisö: kirjoittamiseen on osallistunut yhteensä lähes viisikymmentä vapaaehtoista asiantuntijaa. Lue lisää >>

Faktabaari EDU: Vaalit tulevat, oletko valmis?

Faktabaari EDU on laatinut uuden avoimen oppimateriaalin opettajien tueksi erityisesti vaalikampanjoiden seurantaan. Vaalit tulevat, oletko valmis -materiaalin on tuottanut Markus Neuvonen, joka toteuttaa Mediakasvatusseurassa uutta Media Coach EDU-hanketta. Lue lisää >>

Unipress: Mediakasvattajan käsikirja edullisemmin mediakasvatuksen ystäville

UniPress tarjoaa Mediakasvatusseuran uutiskirjeen tilaajille tänä vuonna ilmestyneen Mediakasvattajan käsikirja-teoksen alennetulla hinnalla.

Painettu versio: tajoushinta 47,82€ (sis. ALV ja toimituskulut, normaalihinta 59,78€, ale -20%)

Tilausvaiheessa lisää koodi MEDKIRJA kohtaan alennuskupongit

Sähköinen versio (PDF)tarjoushinta 47,82€ (sis. ALV, normaalihinta 70,60€, ale -32%, käyttöoikeus yhdelle henkilölle, kirja ladattava 31.5.2020 mennessä)

Tilausvaiheessa lisää koodi MEDVERKKO kohtaan alennuskupongit

Tarjous on määräaikainen, ja se päättyy 30.11.2018. Tilaus on tehtävä verkkokaupassa osoitteessa www.unipress.fi. Tiedustelut teoksesta suoraan kustantajalle:
asiakaspalvelu@unipress.fi

Mediapoimintoja