Johdatus mediakasvatukseen nuorisotyössä — Ilmoittaudu Mediakasvatusseuran syksyn verkkokoulutuksiin!

Kuvituskuva, jossa tekoälyllä tehtyjä kuvia nuorisoalan ammattilaisista. Kuvien yläpuolella teksti: "Tältä näyttää nuoriala. Ainakin tekoälyn mielestä. Tämäkin on medialukutaitoa. Tule oppimaan lisää nuorten mediataitojen tukemisesta."

Kiihtyvä kilpailu huomiostamme, hyvinvoinnin tukeminen media-arjen muutoksissa, tekoälyn luoma maailmankuva ja luotettavan tiedon tunnistaminen. Mediakasvatusseuran syksyn 2024 verkkokoulutuksissa tehdään sukellus mediakasvatuksen perusteisiin ja ajankohtaisiin mediailmiöihin!

Johdatus mediakasvatukseen nuorisotyössä -koulutuksissa lähdetään liikkeelle mediakasvatuksen perusteita ja tarkastellaan nuorten medialukutaidon vahvistamista erityisesti nuorisotyön näkökulmasta.

Koulutuksessa opit:

  • digitaalisen arjen mediaympäristöistä ja niiden monenlaisista mediaviesteistä,
  • tunnistamaan mediavaikuttamisen keinoja ja niiden vaikutuksia nuorten hyvinvointiin sekä
  • keinoja tukea nuorten rakentavan kriittistä suhtautumista median sisältöihin ja yksityisyydestä huolehtimista.

Aikaisempaa mediakasvatuksen osaamista ei tarvita, joten koulutus sopii hyvin myös ensimmäiseksi mediakasvatuskoulutuksiksi, mutta antaa varmasti ajattelemisen aihetta myös teemoihin jo perehtyneelle osallistujalle. Tervetuloa hakemaan uutta tietoa, materiaaleja ja toimintamalleja työhösi nuorten kanssa!

Tarjoamme koulutuksesta kaksi erilaista toteutusvaihtoehtoa:

Johdatus mediakasvatukseen nuorisotyössä -koulutuspäivä verkossa 23.10.2024

Verkkokoulutuspäivä on 3 tuntia kestävä intensiivikoulutus, joka se sopii erityisesti heille, joiden on helpompi irrottautua kouluttautumaan yhdeksi iltapäiväksi. Sisällöltään toteutus on hieman edellistä verkkokurssia suppeampi. 

Johdatus mediakasvatukseen nuorisotyössä -verkkokurssi 7.-28.11.2024

Kurssi on yhdistelmä itsenäistä opiskelua ja yhteisiä verkkotapaamisia (3 x 1,5 h).  Kurssi sopii hyvin heille, joiden on vaikea irrottautua työstä pitkiksi ajoiksi ja jotka opiskelevat mielellään omassa tahdissa.

Lisätietoja: mediakasvatus@mediakasvatus.fi

© Copyright - Mediakasvatusseura ry - Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Powered by jannelahtela.fi