Tekoälyn utopioista datatoimijuuden tukemiseen — Aamuklubilla 20.3. aiheena nuorten datalukutaidon vahvistaminen

Millaisissa arkisissa tilanteissa nuoret törmäävät tekoälyyn? Miten oivalluttaa heitä ymmärtämään erilaisia teknologioita ja tekoälyn toimintaa? Entä mitä datalukutaidolla ja datatoimijuudella ylipäänsä tarkoitetaan?

Muun muassa näitä kysymyksiä käsitellään Mediakasvatusseruan Aamuklubilla 20.3. klo 9-10, kun vieraaksi saapuvat professori Matti Tedre ja tutkija Henriikka Vartiainen.

He työskentelevät GenAI-tutkimuksessa, jonka tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten kykyä ymmärtää koneoppimista ja tekoäly sekä niiden vaikutuksia. Aamuklubilla he esittelevät, miten kannustaa nuoria kokeilemaan koneoppimisen periaatteita ja tutkimaan miten, missä ja kenen toimesta dataa kerätään ja käsitellään. Näin vahvistetaan heidän osallisuutta ja datatoimijuuttaan.

Tapahtuma on suunnattu kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille!

Ilmoittaudu mukaan täältä!

Lisätietoja: jenni.nevala@mediakasvatus.fi

© Copyright - Mediakasvatusseura ry - Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Powered by jannelahtela.fi