Sofia Grönberg tuo visuaalisen viestinnän tuulia Mediakasvatusseuraan

Mediakasvatusseuran uusin tulokas on viestintäassistentti Sofia Grönberg. Sofia liittyy mukaan seuran toimintaan loppuvuoden ajaksi ja hänen työpöydällään ovat muun muassa viestintäkampanjoiden suunnittelu, sosiaalisen median sisällöntuotanto sekä tapahtumatuotanto.

Sofia on valmistunut vuonna 2023 kasvatustieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta, jossa hän on opiskellut pääaineenaan kasvatuspsykologiaa sekä valinnaisina opintoina kuvataidetta, yhteiskuntatieteitä sekä viestintää. Taustansa pedagogina Sofia näkee etuna erityisesti mediakasvatuksen parissa työskennellessä, mutta toisaalta myös laajemmin suunnitellessa tarkkanäköistä ja vastuullista viestintää. 

Mediakasvatuksen teemoihin Sofia tutustui alun perin kirjoittaessaan Pro gradu -tutkielmaa, jossa hän tutki disinformaatiota kulttuurisena ilmiönä mediakasvattajan näkökulmasta. Tämän myötä innostus mediakentän ajankohtaisiin tapahtumiin sekä populaarikulttuurin ilmiöiden analysointiin saivat Grönbergin hakeutumaan alalle. 

Sofian vahvuuksia ovat audiovisuaalinen sisällöntuotanto sekä kyky tarkastella asioita uusista näkökulmista. Juuri yllättävien ja mielikuvituksellisten konseptien kehittäminen asiatyylisten aiheiden pohjalta näyttäytyy Sofialle innostavana haasteena. 

Sofia on toiminut aiemmin harjoittelijana Kansallisessa audiovisuaalisessa instituutissa, joka hänen mukaansa tarjosi hienon mahdollisuuden tutustua mediakasvatuskenttään ja ideoida viestintää suhteessa mediailmiöihin. Mahdollisuudet kehittyä ja oppia jatkuvat luontevasti Mediakasvatusseurassa, jossa Sofia odottaa erityisesti sosiaalisen median videotuotantojen sekä uusien konseptien ideointia.