Viherpesua tunnistamalla opitaan media- ja mainoslukutaitoa — Peliviikon Aamuklubilla 8.11. esitellään uutta pakopeliä

Nuoret haluavat kuluttaa kestävämmin, mutta toisinaan organisaatioiden vastuullisuusväittämien arvioiminen voi olla vaikeaa. Milloin ne perustuvat aitoihin tekoihin kestävyyden eteen ja milloin kyse on viherpesusta? Vastuullisuusväittämien arvioiminen vaatii medialukutaitoa, jota pääsee harjoittelemaan Vainua viherpesu -hankkeessa kehitetyssä pakopelissä. 

Peliviikon Aamuklubilla 8.11. klo 9-10 perehdytään pakopelipedagogiikkaan, viherpesuun sekä mainos-ja medialukutaitoon. Vieraaksi saapuvat Vainua viherpesu hankkeen projektipäällikkö Sonja Hämäläinen (Nuorten Akatemia) ja globaalikasvatuksen asiantuntija Minna Laakso (Eetti ry), jotka ovat olleet mukana kehittämässä opettajille ja kasvattajille suunnattuja ajankohtaisia työkaluja nuorten kriittisen media- ja mainoslukutaidon vahvistamiseen sekä kestävän kehityksen teemojen käsittelyyn erityisesti viherpesun näkökulmasta.

Mediakasvatusseuran Aamuklubi on verkkotapahtumasarja (alustana Zoom), jossa kokoonnutaan virtuaalisesti yhteen ajankohtaisten mediakasvatuksen ilmiöiden äärelle. Kyseisellä Aamuklubilla esiteltävät materiaalit on suunnattu erityisesti yläkouluun ja toiselle asteelle, mutta ne ovat sovellettavissa myös muuhun työhön nuorten kanssa. Tapahtumaan tervetulleita ovat kaikki pakopelipedagogiikasta, viherpesusta ja medialukutaidosta kiinnostuneet!

Varaa paikkasi ja ilmoittaudu mukaan täällä.

Lisätietoja: jenni.nevala@mediakasvatus.fi