Tutkimusmatka digi- ja mediataitojen tulevaisuuteen -seminaari 2.9.2022

Tutkimusmatka digi- ja mediataitojen tulevaisuuteen -seminaari 2.9.2022

Tutkimusmatka digi- ja mediataitojen tulevaisuuteen -seminaari kutsuu kaikki tulevaisuuslähtöisestä digi- ja mediataitojen oppimisesta ja opetuksesta kiinnostuneet opettajat koolle Itä-Suomen yliopistolle Joensuuhun 2.9.2022 klo 8.30 – 16.00. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etänä.

Seminaarin järjestämisestä vastaavat Tutkimusmatka mediataitoihin – tämän päivän mediailmiöistä huomisen mediataitoja -hanke (Mediakasvatusseura ry) ja Itä-Suomen yliopiston DigiErko-erikoistumiskoulutusohjelma.

Tiedossa on mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja, työpajoja ja vapaata verkostoitumista kollegoiden kanssa. Seminaarin puheenvuorot tallennetaan. Linkki tallenteeseen jaetaan kaikille ilmoittautuneille.

Osallistujat pääsevät tutustumaan myös DigiErko-erikoistumiskoulutukseen sekä Mediakasvatusseuran tuoreisiin mediakasvatusmateriaaleihin. Työpajoissa on mahdollista muun muassa seikkailla virtuaalitodellisuudessa, laittaa omat ongelmanratkaisutaidot koetukselle pakohuonepelissä tai päästää luovuus valloilleen vastamainostyöpajassa!

Tutkimusmatka tulevaisuuden digi- ja mediataitoihin -seminaari

Futura-rakennus (Yliopistokatu 7)
Itä-Suomen yliopisto, Joensuu

8.30  Aamukahvit tarjolla Futuralla
9.00  Seminaarin avaus
Yliopistonlehtori Sini Kontkanen (UEF) ja koulutussuunnittelija
Reetta Haverinen (Mediakasvatusseura ry)

9.15  Tulevaisuuden medialukutaidot: edellyttääkö digitalisaatio jatkuvasti uusia taitoja?
Critical-hankkeen asiantuntija, tulevaisuuden tekstitaitojen tutkimusryhmän tutkija sekä mediakasvatuksen ja medialukutaidon yliopistonlehtori Reijo Kupiainen
10.30  Posterikävely Futuran aulassa
Digierkojen lopputöihin tutustuminen
11.30  Lounastauko
12.30  Työpaja 1 (45 min)
13.25  Työpaja 2 (45 min)
14.15  Päiväkahvit tarjolla Futuralla
14.45  Tunnista viherpesu
Eetti ry:n globaalikasvatuksen asiantuntija Minna Laakso
15.10  Mediaympäristön tulevaisuudet – kuka käyttää vastedes digitaalista valtaa?
Sitran Digitaalinen valta ja demokratia -projektin projektijohtaja Jukka Vahti
15.55  Kiitokset ja päätössanat
16.00  Seminaari päättyy

Seminaarin työpajat

Vahvempia mediataitoja vastamainoksilla

Eetti ry:n vastamainostyöpajassa saat päästää luovuutesi valloilleen, sillä työpajassa osallistujat saavat kokeilla käytännössä vastamainosten tekoa globaalikasvatuksen asiantuntija Minna Laakson johdolla. Työpajassa saat myös käytännönvinkkejä, kuinka vahvistaa nuorten mediataitoja vastamainosten avulla.

Virtuaaliseikkailu Jyväskylän yliopistokampuksella

Jyväskylän yliopiston yliopistonopettaja Silja Penttisen vetämässä työpajassa pääset laittamaan VR-lasit päähäsi ja kokemaan, miltä tuntuu matkata virtuaalimaailmaan sekä vierailla AltspaceVR-ympäristöön rakennettulla yliopistokampuksella.

Käytännön katsaus pakohuonepedagogiikkaan 

Juho Kahilan ja Ville Tahvanaisen vetämässä työpajassa kaikki pakohuonepedagogiikasta ja pelillisyydestä kiinnostuneet saavat mahdollisuuden testata pakohuonepeliä Itä-Suomen yliopiston pakohuonelaboratorio Sm4rt LOCissa sekä inspiroitua pelillisyyden ja pakohuonepedagogiikan mahdollisuuksista opetustyössä.

Kulttuurisensitiivisen mediakasvatuksen askeleet

Kulttuurisensitiivisen mediakasvatuksen maailmaan on mahdollista sukeltaa Mediakasvatusseuran kulttuurisensitiiviseen mediakasvatukseen keskittyvässä työpajassa, jossa teemaan perehdytään hyvin käytännönläheisesti. Työpajassa tutustut kulttuurisensitiivisen mediakasvatuksen kulmakiviin ja hyviin käytäntöihin sekä keinoihin turvallisempien tilojen luomiseksi.

Datataloustaidoilla kohti digitaalista sivistystä

Mediakasvatusseuran ja Sitran yhteistyössä organisoimassa datataloustaitojen merkitykseen ja digtaaliseen sivistykseen painottuvassa työpajassa pääset pohtimaan ja tarkastelemaan datan merkitystä arjessamme ja poimimaan käytännön vinkkejä datataloustaitojen opetukseen sekä oman datan hallintaan.


Seminaarin työpajoihin ilmoittautuminen tapahtuu erillisellä lomakkeella, johon saat linkin Kiitos ilmoittautumisestasi seminaariin! -viestin mukana. Viesti lähetetään sähköpostiisi seminaariin ilmoittautumisesi jälkeen (ei koske etäosallistujia).

ILMOITTAUTUMINEN SEMINAARIIN ON PÄÄTTYNYT.

Lisätietoja
Reetta Haverinen
koulutussuunnittelija / Mediakasvatusseura ry
reetta.haverinen@mediakasvatus.fi
+358 50 501 7330

© Copyright - Mediakasvatusseura ry - Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Powered by jannelahtela.fi