Tilaa materiaaleja mediakasvatukseen!

Nuorisoalan ammattilainen, opettaja tai mediakasvattaja! Tarvitsetko työsi tueksi uusia, konkreettisia työvälineitä? Voit nyt tilata Mediakasvatusseuran tuottamia laadukkaita mediakasvatusmateriaaleja postikuluitta käyttöösi!

Mediakasvatusseura on vuodesta 2005 lähtien tuottanut monipuolisia materiaaleja ammattilaisten ja kasvattajien käyttöön. Nettisivuiltamme löytyy paljon vapaassa käytössä olevia sähköisiä materiaaleja, minkä lisäksi meiltä voi tilata myös painettuja mediakasvatusoppaita ja muita -materiaaleja.

Tavallisesti perimme tilaajalta lähetyksistä postikulut, jos ne nousevat yli viiden euron. Nyt voit kuitenkin tilata kaikkia painettuja materiaalejamme postikuluitta torstaihin 16.12. asti! Postitamme tilaukset vielä ennen joulua.

Tähän uutiseen on koottu kaikki Mediakasvatusseuran painetut materiaalit, joita voit tilata itsellesi. Käy läpi itseäsi kiinnostavat paketit ja täytä tilauslomake, niin saat materiaalit helposti ja nopeasti toimitettuna itsellesi tai organisaatiollesi! 

Materiaaleja voi tilata myös myöhemmin; 16.12.2021 jälkeen tilatuista materiaaleista laskutamme painon mukaiset postituskulut. Lisätietoja postikuluista uutisen lopussa. 

Jos haluat tilata suurempia määriä tuotteita tai tilauksen paino menee yli kahden kilon, otathan yhteyttä sähköpostilla: mediakasvatus@mediakasvatus.fi.

Digivoimaa-työkalupaketti

Digivoimaa-työkalupaketti tarjoaa tukea nuorten hyvinvoivan ja tasapainoisen digiarjen vahvistamiseen. Paketti on suunniteltu nuoriso- ja ohjausalan organisaatioille sekä muille nuorten parissa toimiville. Työkalupaketti syventää ymmärrystä nuorten media-arjen hyvinvoinnista, tarjoaa uusia ideoita hyvinvointia vahvistavaan toimintaan sekä inspiraatiota ja konkreettisia materiaaleja someviestintään.

Digivoimaa-työkalupaketin materiaaleja

Lisätietoa Digivoimaa-työkalupaketista löydät täältä.

paketin postituskulut 5,90 € / 16.12.21 asti maksutta
tilausrajoitus: yksi paketti / organisaatio

Muiden mediasta meidän mediaksi – Kulttuurisensitiivisen mediakasvatuksen opas

Kulttuurisensitiivisen mediakasvatuksen opas tukee nuoria kohtaavien ammattilaisten mediakasvatustyötä sekä kulttuurisensitiivisen ja antirasistisen työotteen kehittämistä. Oppaassa esitellään käytännön menetelmiä ja annetaan eväitä nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille.

Muiden mediasta meidän mediaksi -opas ihmisen käsissä

Lisätietoa Muiden mediasta meidän mediaksi -oppaasta, menetelmien verkkoversioita sekä pdf-version oppaasta löydät täältä.

tilausrajoitus: viisi opasta / organisaatio
yhden oppaan paino: 136 grammaa

Medianuoruus – opas aikuisille

Medianuoruus-opas auttaa aikuisia ymmärtämään ajankohtaisia nuoriin ja mediaan liittyviä ilmiöitä sekä keskustelemaan niistä nuorten kanssa. Oppaassa käsitellään muun muassa peli- ja seksuaalikasvatusta sekä osallisuuden ja vaikuttamisen kysymyksiä mediakasvatuksen näkökulmista.

Medianuoruus-opas ihmisen kädessä

Lisätietoa ja pdf-version Medianuoruus-oppaasta löydät täältä.

tilausrajoitus: viisi opasta / organisaatio
yhden oppaan paino: 154 grammaa

Caawinaad-kortit medialukutaidon testaamiseen ja valeuutisten tunnistamiseen

Caawinaad-korttipakka sisältää kaksi korttisarjaa, joiden avulla voi testata medialukutaitoaan ja opetella tunnistamaan disninformaatiota ja valeuutisia. Caawinaad-kortteja voi käyttää esimerkiksi keskustelun tukena nuoriso- tai oppilaistotyössä. Korttien avulla ammattilainen voi myös itse helposti päivittää tietämystään valeuutisista.

Caawinaad-kortit leviteltyinä pöydälle

Lisätietoa materiaalista ja Caawinaad-korttien verkkoversiot löydät täältä.

tilausrajoitus: ei määritelty
yhden korttipakan paino: 18 grammaa

Hyvinvointibingo & Koululaisen mediabingo

hyvinvointibingokoululaisen mediabingo

Hyvinvointibingo

Hyvinvointibingo on A4-kokoinen infograafi arjen digihyvinvoinnista. Bingon avulla voi haastaan itseään ja läheisiään tarkastelemaan median käyttöä ja tekemään valintoja hyvinvoivan media-arjen tueksi. Bingoa voi jakaa esimerkiksi luokassa oppilaille tai käyttää tukena kasvatuksessa muilla keinoin. Se sopii yksityiseen käyttöön, nuorisotyöhön ja oppilaitoksiin.

Lisätietoa Hyvinvointibingosta ja bingon pdf-version löydät täältä.

Koululaisen mediabingo

Koululaisen mediabingo on mediakasvatusmateriaali peruskoulun alaluokille. A4-arkille painettu infograafi tarjoaa konkreettisia vinkkejä ja inspiraatiota koko perheen hyvinvoivan ja tasapainoisen digiarjen tueksi. 

Lisätietoa Koululaisen mediabingosta ja bingon pdf-version löydät täältä.

tilausrajoitus: ei määritelty
yhden bingon paino: 18 grammaa

Unga och sociala medier -opas

Ruotsinkieliseen Unga och sociala medier -mediakasvatusoppaaseen on koottu tietoa nuorten media-arjesta ja heille tärkeistä digitaalisista ympäristöistä. Opas tarjoaa nuorten kanssa työskenteleville tietoa ja vinkkejä nuorten tukemiseen ja kohtaamiseen digiarjessa.

Unga och sociala medier -opas raollaan pöydällä

Lisätietoa Unga och sociala medier -oppaasta ja oppaan pdf-version löydät täältä.

tilausrajoitus: viisi opasta / organisaatio
yhden oppaan paino: 110 grammaa

Tilaustiedot

Kaikki materiaaleja voit tilata tällä lomakkeella. 16.12.2021 tilatut materiaalit toimitamme tilaajalle maksutta.

Tavallisesti Mediakasvatusseura laskuttaa yli 5 euron postituskulut tilaajalta. Lasku lähetetään tilauslomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Postikulut määräytyvät paketin painon mukaan.

Jos haluat tilata suuremman määrän materiaaleja tai tilauksesi paino ylittää kaksi kiloa, otathan yhteyttä sähköpostilla: mediakasvatus@mediakasvatusseura.fi.

Tilauskulut:

  • lähetyksen paino 1–50 grammaa: postikulut 1,85 €, ei laskuteta
  • lähetyksen paino 51–250 grammaa: postikulut 3,70 €, ei laskuteta
  • lähetyksen paino 251–1 000 grammaa: postikulut 7,40 €, laskutetaan tilaajalta
  • lähetyksen paino 1 001–2 000 grammaa: postikulut 11,19 €, laskutetaan tilaajalta.