Koulutukset kulttuurisensitiivisestä mediakasvatuksesta alkavat lokakuussa

Kiinnostaako kulttuurisensitiivinen mediakasvatus ja antirasistinen työote? Kaipaatko mediakasvatusta hyödyntäviä käytännön työpajamenetelmiä nuorten kanssa tehtävään työhön?

Mediakasvatusseura ja Pakolaisnuorten tuki ry järjestävät syksyllä 2021 etäkoulutuksia kulttuurisensitiivisestä mediakasvatuksesta nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille:

  • 5.10. klo 10–12 Median kuvat – Representaatio ja roolit mediassa
  • 2.11. klo 10–12  Vastapuhetta vihapuheelle – Kulttuurisensitiivinen ja antirasistinen työote 
  • 30.11. klo 10–12 Totta vai tarua? Mediakriittisyys somessa kulttuurisensitiivisestä näkökulmasta.

Ensimmäisessä koulutuksessa keskitytään representaatioon ja mediassa esitettäviin rooleihin. Miten median tarjoamat roolit vaikuttavat meidän kaikkien ajatteluun ja miksi mediarooleja on syytä haastaa tietoisesti? Koulutuksessa käsitellään todellisia esimerkkejä mediasta sekä pureudutaan käytännön työpajamenetelmiin. Koulutuksen tavoitteena on representaation eli median kuvaston merkityksen ymmärtäminen sekä käytännön työvälineiden antaminen aiheen käsittelyyn nuorten kanssa.

Toisessa koulutuksen aiheena on Vastapuhetta vihapuheelle – kulttuurisensitiivinen ja antirasistinen työote. Koulutus antaa konkreettisia keinoja kulttuurisensitiivisen mediakasvatustyöpajan järjestämiseen. Koulutuksessa avataan vastapuheen periaatteita ja merkitystä osana antirasistista työotetta. Sen lisäksi katsotaan ja analysoidaan nuorten tuottamaa vastapuhetta ja tutustutaan käytännön menetelmiin.

Ilmoittaudu tätä linkkiä painamalla 31.10. menneessä Vastapuhetta vihapuheelle – Kulttuurisensitiivinen ja antirasistinen työote -koulutukseen 2.11. klo 10–12.

Jokaiseen koulutukseen otetaan enintään 30 osallistujaa. Voit osallistua kaikkiin koulutuksiin tai vain johonkin niistä. Ilmoittautuminen marraskuun koulutuksiin avataan myöhemmin.

Koulutukset ovat osa Mediakasvatusseuran ja Pakolaisnuorten tuki ry:n yhteistä ja STEA:n rahoittamaa Muiden mediasta meidän mediaksi -hanketta.