Mediakasvatusseura 15 vuotta: Boomereista zoomereihin – teini-ikäinen Mediakasvatusseura mediataitojen tukena

Mediakasvatuksen asiantuntijajärjestö ja nuorisoalan palvelujärjestö Mediakasvatusseura ry (Sällskapet för Mediefostran rf) täyttää tänä vuonna 15 vuotta. Teini-ikäinen järjestö kutsuu nyt Seuran ystävät sekä kaikki mediakasvatuksesta kiinnostuneet mukaan Boomereista zoomereihin – teini-ikäinen Mediakasvatusseura mediataitojen tukena -tilaisuuteen, joka järjestetään tiistaina 15. joulukuuta kello 8.45-10.30 Zoom-sovelluksen kautta.

Verkkotapahtumassa mediakasvatuksen kokeneet asiantuntijat jakavat ajatuksiaan ja kokemuksiaan vuosien saatossa muuttuneesta mediamaailmasta ja Mediakasvatusseuran taipaleesta. Mediankäytöstään ja tämän hetken mediaan liittyvistä kysymyksistä keskustelevat myös Hiidenkiven koulun 15-vuotiaat yhdessä 30-vuotiaan toimittaja Ina Mikkolan kanssa. Aamun aikana visioidaan yhdessä myös mediakasvatuksen megatrendit – millaista mediakasvatus on vuonna 2035?

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kuvituskuva, tapahtuman nimi ja tiedot. Mediakasvatusseuran logo, piirretty puhelin ja 2 kysymysmerkkiä.

Boomereista zoomereihin
– teini-ikäinen Mediakasvatusseura mediataitojen tukena
Zoomissa 15.12. Klo 8.45-10.30

 

Ohjelma

8.45-9.00 Virtuaaliaamukahvit
Tule viettämään yhteistä kahvihetkeä kanssamme.

9.00-9.30 Mediakasvatuksen ”kuumat perunat” ennen ja nyt
Mediakasvatusseura täyttää 15 vuotta. Mitkä olivat mediakasvatuksen kuumat puheenaiheet 15 vuotta sitten ja mistä puhutaan nyt? Onko mediakasvatus muuttanut meidän elämäämme tässä ajassa? Keskustelemassa mediakasvatuksen asiantuntijat ja Seuran pitkäaikaiset hallituksen jäsenet mediakasvatuksen yliopistolehtori Reijo Kupiainen ja perustajajäsen professori Sirkku Kotilainen. Lapin yliopiston mediakasvatuksen ajankohtaisista teemoista ja puheenaiheista tulee kertomaan kasvatustieteiden tiedekunnan mediakasvatuksen professori ja varadekaani Heli Ruokamo.

9.30-9.35 Tervehdys Mediakasvatusseurasta
Vs. toiminnanjohtaja Christa Prusskij kertoo lyhyesti Seuran tuoreimmat kuulumiset.

9.35-9.50 Mitkä olisivat mediakasvatuksen megatrendit vuonna 2035?
Opiskellaanko kouluissa koodaamisen lisäksi pelilukutaitoa tai jotain aivan muuta? Syntyykö Suomeen uusia virtuaalimaailmoja? Millaista mediakasvatus on vuonna 2035? Visioimme yhdessä mediakasvatuksen megatrendit!

9.50-9.55 Meidän Media – nuorten videotervehdys
Videoterveiset Meidän media -hankkeesta.

9.55-10.20 MP media? Äänessä 15-vuotiaat nuoret ja Ina Mikkola
Mitä ajattelee 15-vuotias mediamaailmasta? Miten se on muuttunut 15-vuodessa? Haastattelussa mukana nuoria Hiidenkiven peruskoulusta ja toimittaja Ina Mikkola, joka oli itse 15-vuotias Seuran perustamisen aikoihin.

10.20-10.30 Loppuyhteenveto
Loppuyhteenvedon esittää Mediakasvatusseuran puheenjohtaja Päivi Rasi.

Tapahtuma on valitettavasti täynnä. Ilmoitamme, mikäli uusia paikkoja vapautuu.