Tampereella vuoden ajan järjestetyt Muiden mediasta meidän mediaksi -hankkeen työpajat leviävät lokakuusta 2020 alkaen Helsinkiin Kivikon nuorisotalolle. Nuorten työpajatoiminta jatkuu edelleen myös Tampereella Kölvi-toiminnan kanssa.

Mediatyöpajoissa opetellaan medialukutaitoa ja harjoitellaan oman mediasisällön tuottamista erilaisilla välineillä ja alustoilla. Työpajat on suunnattu 12–25-vuotiaille maahanmuuttaja- ja pakolaistaustaisille nuorille.

”Hienoa päästä tuomaan Tampereella aloitetut mediatyöpajat aivan uuteen ympäristöön Itä-Helsingin Kivikkoon. On myös mielenkiintoista nähdä, millaiseksi työpajat muodostuvat yhdessä uusien nuorten kanssa”, hanketta koordinoiva Juho Narsakka pohtii työpajojen edellä.

Jokaista työpajaa saapuu vetämään maahanmuuttajataustainen mediamentori, joka kertoo itsestään, työstään ja kokemuksistaan eri medioiden parissa. Hankkeen työpajoissa on tähän mennessä jo käsitelty esimerkiksi video- ja valokuvausta, podcastausta, tubetusta, sarjakuvapiirtämistä, radiojuontamista ja monia muita median tuottamisen tapoja. 

Työpajoista saatujen kokemusten pohjalta kehitetään hankkeen aikana monikulttuurisen mediakasvatuksen työskentelymalli ja sitä ammattilaisille esittelevä opas.

Nuorten mediatyöpajoja järjestetään syksyllä Kivikon nuorisotalolla seuraavina maanantai-iltoina:

  • 26.10. Videot, some ja julkisuus feat. Hassan Maikal
  • 16.11. Vaikuta ja vakuuta! feat. Gurmann Saini
  • 14.12. Podcast: Pidetään ääntä! feat. Pazilaiti Simayijiang & Miia Laine

Lisätietoa hankkeesta:

Juho Narsakka, Mediakasvatusseura
juho.narsakka@mediakasvatus.fi
+358 50 599 4449

Tero Rapo, Kivikon nuorisotalo
tero.rapo@hel.fi
+35 40 6207714