Mediakasvatusseuran vs. toiminnanjohtaja Christa Prusskij esittäytyy

Christa Prusskij aloitti Mediakasvatusseuran vs. toiminnanjohtajana helmikuun alussa. Toiminnanjohtajan työnkuvaan liittyy luonnollisesti kaikenlainen hallinnollinen työ, mutta pienessä ja ketterässä järjestössä myös monenlaiset muut työtehtävät, kuten erilaiset työryhmät, hankesparraus, viestintä, ohjeistusten tekeminen ja välillä myös kahvin keittäminen kuuluvat toimenkuvaan. Työpaikkana Mediakasvatusseura on mediakasvatuksen, oppimisen ja digitaalisen maailman ytimessä.

“Minua kiinnostaa erilaiset digitaaliset oppimisen tavat ja mahdollisuudet tässä muuttuvassa maailmassa. Kuten maailma, niin myös media muuttaa muotoaan ja tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia ja haasteita. Kannustan ennakkoluulottomaan ja kokeilevaan otteeseen, mediakriittisyyttä unohtamatta. Pyrin itsekin kokeilemaan uusia digitaalisia alustoja, mutta varsinainen some-guru en vielä ole.”

Viime vuosina Mediakasvatusseurassa on paneuduttu digihyvinvointiin. Se on Christan mukaan tärkeä näkökulma, mihin meidän tulisi kiinnittää yhä enemmän huomiota. Digihyvinvointitaidot liittyvät läheisesti sekä työssä, että arjessa jaksamiseen.

Christa on toiminut media-alalla sekä järjestösektorilla erilaisissa projekteissa ja hankkeissa, joissa on usein ollut mediakasvatuksellinen näkökulma. Hän on kouluttautunut media- ja viestintäalalle sekä opiskellut mediakasvatusta, kehitysmaatutkimusta ja kulttuuriantropologiaa. Lisäksi Christa  on ammatillinen opettaja. Niinpä kouluttaminen, oppimisen fasilitointi ja kehittäminen sekä oppimateriaalien tekeminen ovat olleet tärkeä osa hänen työtään.

“Mediakasvatus liittyy läheisesti suuriin yhteiskunnallisiin kysymyksiin kuten demokratiaan, ihmisoikeuksiin ja ilmastonmuutokseen, jolloin on oleellista, että osaamme tunnistaa niitä mediakasvatuksen tietoja ja taitoja, joita meidän kaikkien tulisi kehittää. Onneksi opimme koko ajan.”

Vapaa-ajalla Christa liikkuu luonnossa tai katsoo leffoja, dokkareita tai mediataidetta, mutta hän ei ole koskaan katsonut Game of Thronesia.

“Inspiroidun myös uuden oppimisesta ja olen löytänyt YouTuben ihmeellisen maailman.  Olen opetellut videoiden avulla uudelleen virkkaamaan. Käytän sitä myös soittoharjoituksiini ja ajattelin seuraavaksi opetella niinkin turhan taidon, kuin rumpukapulan pyörityksen.”

Christa Prusskij aloitti Mediakasvatusseuran vs. toiminnanjohtajana.