”Tulevaisuus otetaan usein itsestäänselvyytenä tai pidemmän tähtäimen tulevaisuuspohdinnat jäävät operatiivisten asioiden jalkoihin. Meillä on harvoin aikaa pysähtyä miettimään millaiset käsitykset tulevaisuudesta ohjaavat toimintaamme.”

Näin todetaan Tulevaisuuspäivän sivustolla. Tulevaisuuspäivä on valtakunnallinen teemapäivä, jota vietetään 1.3.2019. Tulevaisuuspäivän tavoitteena on tehdä tulevaisuus näkyväksi, lisätä tulevaisuustietoisuutta ja haastaa suomalaiset yhden päivän ajaksi pohtimaan, minkälaista tulevaisuutta haluamme tehdä.

Tulevaisuuspäivänä järjestetään useita, kaikille avoimia tapahtumia eri puolilla Suomea. Tulevaisuuspaiva.fi-sivustolle on koottu työkalupakkeja kouluille, kunnille ja yrityksille Tulevaisuuspäivän järjestämisen tueksi. Tutustu vuoden 2019 Tulevaisuuspäivän tapahtumiin ja inspiroidu myös itse järjestämään Tulevaisuuspäivä omassa organisaatiossasi.

Voit orientoitua Tulevaisuuspäivään katsomalla lyhyen videon Sitran Nuppu Stenrosin ajatuksista tulevaisuuden harjoitteluun liittyen: