Koulukino Suoratoisto tuo kotimaiset lyhärit ja dokumenttielokuvat esitettäväksi luokkahuoneessa

Koulukino on julkistanut uuden kotimaisten lyhyt- ja dokumenttielokuvien  suoratoistopalvelun. Koulukino Suoratoisto on suunniteltu erityisesti opettajien tarpeisiin, mutta palvelu on tarkoitettu myös kirjastojen ja kuntien kulttuuripalveluiden käyttöön.

Palvelu on rakennettu opetusta ajatellen. Elokuvat on linkitetty opetussuunnitelmiin, ja niitä voi hakea laaja-alaisen osaamisen, oppiaineen tai luokka-asteen mukaan. Tiettyä teemaa tai aihetta voi etsiä vapaalla sanahaulla. Koulukino tekee palvelun elokuviin myös maksuttomia oppimateriaaleja. Palvelun elokuvat sopivat tunneille niin pituutensa kuin ajankohtaisten aiheidensa takia. Lyhyt- ja dokumenttielokuvat liittyvät moniin eri ilmiöihin ja keskusteluihin.

Koulukino Suoratoistossa käyttäjän ei tarvitse erikseen huolehtia tekijänoikeuksista. Kun elokuva hankitaan palvelusta, ostos sisältää julkiset esitysoikeudet. Koulun rekisteröimisen palveluun hoitaa rehtori tai talousvastaava. Elokuvien katsomiseen oikeuttavat krediitit tilataan koululle laskulla.

Palvelu löytyy osoitteesta koulukino.fi/suoratoisto