Suomalainen mediakasvatus kiinnostaa Ukrainassa

Mediakasvatusseura esitteli suomalaista mediakasvatusta sekä järjestön toimintaa ukrainalaisten asiantuntijoiden joukolle. Pohjoisrannassa Mediakasvatusseuran toimistolla vierailivat Rayisa Yevtushenko, Nataliia Bieskova ja Yurii Zavalevskyi Ukrainan opetuministeriöstä, Andrii Kovalenko Ukrainan lehdistön akatemiasta, Yuliia Kosharna Yhdysvaltain Ukrainan suurlähetystöstä sekä IREX:n ohjelmakoordinaattorit Mariia Movshuk  & Raquel Rosenbloom.

Iltapäivän aikana keskusteltiin suomalaisen mediakentän erityispiirteistä ja vaihdettiin kokemuksia ja tietoja tulevasta toiminnasta. Suomesta nostettiin esille erityisesti Opetushallituksen rahoittamat opettajien täydennyskoulutukset, digihyvinvoinnin edistäminen ja pitkä historia mediakasvatuksessa. Ukrainassa mediakasvatukseen liittyviä projekteja on meneillään useita, ja sekä lasten että kasvatusammattilaisten osaamisen vahvistamista systematisoidaan parhaillaan.