Mediakasvatusseura edustettuna Tampereen yliopiston kasvatustieteen päivillä

Tampereen yliopistossa järjestetään Kansalliset kasvatustieteen päivät 15–16.11.2018. Tapahtuman teemana on tänä vuonna Hyvyys, totuus ja kauneus kasvatuksessa.

Kasvatustieteen päivillä mediakasvatus ja monilukutaito ovat vahvasti esillä. Mediakasvatus ja digitaalinen lukutaito sekä  Monilukutaidon pedagogiikkaa muodostavat seminaarissa omat teemaryhmänsä. Näissä teemaryhmissä kuullaan tutkimuspuheenvuoroja myös lukuisilta Mediakasvatusseuran asiantuntijoilta ja hallituksen jäseniltä. Seuran hallituksen puheenjohtaja Päivi Rasi puhuu sekä monilukutaidon ilmiöpohjaisesta oppimisesta lukiossa että siitä, kuinka ikäihmiset vastaanottavat ja oppivat käyttämään digitaalisia terveys- ja hyvinvointipalveluja.  Hallituksen muista jäsenistä Mikko Meriläisen puheenvuoro käsittelee pelisivistykseen pohjautuvaa pelikasvatusta ja Mari Pienimäki esittelee mediakasvatusta syrjäytymisvaarassa olevien nuorten inkluusion edistämiseksi. Mediakasvatusseuran suunnittelija Emmi Huhtanen on mukana esityksessä, jossa käsitellään mediakasvatusmenetelmiä opettajankoulutuksessa.

Tutustu seminaarin koko ohjelmaan täällä >>