Media Coach EDU – ilmoittautuminen on auki!

Ilmoittautuminen Mediakasvatusseuran Media Coach EDU -koulutuksiin keväälle 2019 on avattu. Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittauduthan pian!

Mediakasvatusseuran 2017–2018 kestäneessä Media Coach -hankkeessa laadittua koulutuskonseptia pilotoidaan opetusalalle kolmen moduulin verran nyt keväällä 2019 kolmella paikkakunnalla: Helsingissä, Rovaniemellä ja Seinäjoella. Pääosa koulutusmoduuleiden opiskelusta tapahtuu kuitenkin verkkotyöskentelynä.

Koulutukset pyrkivät tukemaan mm. OPS:in mukaista opetusta, ja tarjoamaan tukea erityisesti monilukutaidon huomioimiseen opetuksessa. Käytännön opetus- ja kasvatustyöhön liittyvien hyötyjen lisäksi Media Coach EDU -koulutuksiin osallistuvat pääsevät osaksi laajaa vertaistukiverkostoa, joka auttaa mediaan, teknologiaan ja mediailmiöihin liittyvissä kysymyksissä.

Opintomoduulien aiheet:

  • Monikasvoinen media – perusteet muuttuvassa medialabyrintissä suunnistamiseen (1op)
  • Älykästä mediankäyttöä – tulevaisuuden media- ja teknologiataidot (1 op)
  • Kohti digihyvinvointia – hyvinvoinnin vaaliminen median läpäisemässä arjessa (1 op)

Media Coach EDU -koulutus on erityinen siksi, että se tähtää lasten ja nuorten tarpeellisten ja tärkeiden media- ja teknologiataitojen parantamiseen vaikuttamalla näiden kanssa ammatikseen toimivien omiin media- ja teknologiataitoihin – kouluttamalla mm. opettajista ja nuorisotyöntekijöistä moniosaavia Media Coacheja eli “mediavalkkuja”. Lisäksi opiskelijat saavat jokaisesta koulutusmoduulista digitaalisen osaamismerkin.

Ilmoittautuminen:

Jos työskentelet Helsingin, Rovaniemen tai Seinäjoen seuduilla (tai voit osallistua yhteen lähiopetuspäivään jollain näistä paikkakunnista), tutustu Media Coach EDU -koulutuksiin ja ilmoittaudu mukaan tästä linkistä >>

Huomioithan, että paikkoja on rajoitettu määrä, ja ne voivat täyttyä nopeasti!

Lisätietoja:

Koulutussuunnittelija Markus Neuvonen

mediacoach.info

mediacoach@mediakasvatus.fi

Media Coach EDU on Mediakasvatusseuran täydennyskoulutushanke, jota rahoittaa Opetushallitus. Koulutukset järjestetään yhteistyössä Etelä-Suomen, Länsi- ja Sisä-Suomen sekä Lapin Aluehallintovirastojen kanssa. Koulutushanke pohjautuu Mediakasvatusseuran Media Coach-kehityshankkeeseen, jota rahoitti Opetus- ja kulttuuriministeriö. Yli vuoden kestäneesssä kehityshankkeessa monialainen asiantuntijatyöryhmä työsti laaja-alaista ja moniammatillista Media Coach -koulutuskonseptia osittain perustuen Belgian ja Hollannin menestyksellisiin malleihin mediakasvatusosaamisen parantamiseksi lasten ja nuorten kanssa työskentelevien parissa.