Lapset ja pelaaminen – DNA:n koululaistutkimus 6-16-vuotiaiden lasten puhelimen käytöstä

DNA:n koululaistutkimuksessa selvitettiin koululaisten puhelimen hankintaa, käyttötarkoituksia ja puhelimen käyttöön liittyviä ilmiöitä, erityisesti pelaamista. Tutkimukseen vastasi yli tuhat vanhempaa. Tutkimuksen pääkohderyhmänä olivat 6-12-vuotaiden lasten vanhemmat, ja toissijaisena kohderyhmänä 13-16-vuotiaiden lasten vanhemmat.

59 % lapsista ja nuorista pelaa puhelimella päivittäin. Tietokoneella, pelikonsolilla ja tabletilla pelaa päivittäin noin neljäsosa. Selvitykseen vastanneiden vanhempien mukaan suosituimpia puhelimella pelattavia pelejä lasten ja nuorten keskuudessa ovat Pokémon GO ja Minecraft. Ikäryhmien välillä ei ollut selviä eroja suosituimpien pelien pelaamisessa. Etenkin nuorempien lasten vanhemmat seuraavat pelien ikärajoituksia ja hyväksyvät erikseen pelin lataamisen. Vanhempien lasten kohdalla noin kolmasosa 14-16-vuotiaiden lasten vanhemmista ei osannut sanoa, mitä pelejä nuori pelaa.

Voit lukea tutkimuksen tästä linkistä.