TEHTÄVÄ 1

Digitaalisen tiedon suojelu

Verkkoon jää jatkuvasti jälkiä toiminnastamme, kuten siitä, mitä klikkaamme, millä verkkosivuilla käymme ja mitä verkkokaupasta ostamme. Näitä pieniä tiedonmurusia kokoamalla tavoistamme ja tottumuksistamme saadaan koottua kasaan iso määrä arvokasta dataa. Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, millainen on sinun digitaalinen jalanjälkesi?

Millainen on sinun digiprofiilisi?

Lämmittelyharjoitus

Tee Sitran Digiprofiilitesti (linkki alla), laita muistiin saamasi lopputulos ja näytä se opettajallesi/ohjaajallesi sovitulla tavalla. Muista poimia talteen myös testin tarjoamat vinkit oman digiturvallisuutesi parantamiseen!

Tee tutkimusmatka omaan dataasi

Itsenäinen tuottamistehtävä

Tee tutkimusmatka omaan dataasi oheisen Tutkimusmatka omaan dataan -materiaalin avulla ja mieti, mitä juuri sinä voisit tehdä toimiaksesi vastuullisemmin ja turvallisemmin digitaalisissa ympäristöissä. Materiaalissa on kuusi tehtävärastia. Rastin kohdalla on +-merkki. Saat rastin tehtävänannon esiin, kun klikkaat +-merkkiä. Käy (ainakin) kolmella rastilla ja tee näillä rasteilla olevat tehtävät. Kirjaa tekemäsi tehtävät ylös.

Kirjoita lopuksi lyhyt pohdinta (maksimissaan muutama lause) siitä, mitä ajatuksia tehtävä sinussa herätti. Palauta pohdintasi opettajallesi/ohjaajallesi sovitulla tavalla.

Materiaali on tuotettu Mediakasvatusseuran Monilukutaitoa vahvistamassa -hankkeessa, joka on rahoitettu Opetushallituksen Lukuliike-ohjelmasta.

© Copyright - Mediakasvatusseura ry - Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Powered by jannelahtela.fi