Mediakasvatusseuran Demokratiadrinkit 24.1. — Mediataidot ovat demokratiataitoja

Vaalien alla keskustelujen polarisoituminen, somealustojen valta sekä tekoäly, algoritmit ja vaalihäirintä herättävät huolta demokratian rapautumisesta. Turhaa uhkakuvien maalailua vai totisinta totta? Minkälaisia mediataitoja tarvitaan ja mikä on niiden merkitys demokratian vahvistamisessa?

Tervetuloa Mediakasvatusseuran Demokratiadrinkeille 24.1.2024 keskustelemaan kuinka mediataidoilla rakennetaan demokratiaa niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Tapahtumassa kuulemme demokratia- ja oikeusvaltiotuen tarkastaja Jussi Kannerin (ulkoministeriön kehityspoliittinen osasto) sekä Mediataitoviikon projektipäällikkö Rauna Rahjan (KAVI) näkemyksiä mediataitojen merkityksestä demokratialle. Puheenvuorojen lisäksi ohjelmassa on vapaata keskustelua ja verkostoitumista. Tilaisuus on kaikille avoin.

Demokratiadrinkit järjestetään Helsingissä Juttutupa-ravintolassa (Säästöpankinranta 6) klo 16-18. Tapahtuma on osa Mediataitoviikon 2024 ohjelmaa.

Mukana tapahtumaa järjestämässä DECA-hanke. Demokratian episteeminen toimintakyky algoritmien aikakaudella (DECA) tutkii yhteiskunnan tiedollisia järjestelmiä, käytänteitä ja ongelmia yksilöiden, instituutioiden ja digitaalisten infrastruktuurien tasoilla.

Ilmoittaudu mukaan täällä.

© Copyright - Mediakasvatusseura ry - Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Powered by jannelahtela.fi