Miten ammattikouluissa opiskelevat nuoret arvioivat monilukutaitoaan? — Tervetuloa selvityksen julkaisutilaisuuteen 13.9.

Julkaisutilaisuus keskiviikkona 13.9. klo 13.00-14.15 (etäosallistuminen). 

Miten ammattikoulussa opiskelevat nuoret arvioivat omia kykyjään tunnistaa disinformaatiota? Mitä he ajattelevat verkkokulttuurin nurjista puolista? Entä millä tavalla somen käyttö tukee heidän hyvinvointiaan? Tule kuulemaan Mediakasvatusseuran selvityksen tuloksia ja tutustumaan uusiin monilukutaidon kehittämisen työkaluihin!

Mediakasvatusseura on toteuttanut vuosina 2022-2023 Monilukutaitoa vahvistamassa -hankkeen, joka tarjoaa tukea monilukutaidon ohjaamiseen ja omaksumiseen ammattioppilaitoksissa. Hankkeessa kuultiin yli 600:tta ammattiin opiskelevaa nuorta eri puolilla Suomea kahden kyselyn kautta. Julkaisemme nyt hankkeen tuloksista selvityksen, jota esittelemme yhteistyössä Stadin Ammattiopiston ja Digitaalisen osaamiskeskuksen Verken kanssa järjestettävässä julkaisutilaisuudessa 13.9. klo 13-14.15.

Tilaisuudessa käydään läpi kyselyn tuottamia tuloksia ja havaintoja. Lisäksi esittelemme hankkeessa tuotettuja työpajamalleja ja opetuksen tukimateriaaleja, jotka voit ottaa käyttöön vaikka heti! Materiaaleihin voi tutustua täällä.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Ohjelma

  • Avaussanat, toiminnanjohtaja Christa Prusskij
  • Selvityksen tulosten ja materiaalien esittely, koulutussuunnittelija Mikko Hautakangas
  • Kommenttipuheenvuorot: Kaisa Jänis, lehtori, Riveria (Pohjoiskarjalan koulutuskuntayhtymä) & Stadin Ammattiopiston opiskelijat Milja Haapasalo-Selenius ja Stella Westman
  • Kysymyksiä ja keskustelua

Ja hei opettaja, kutsu meidät kylään! Syksyn 2023 aikana pilotoimme työpajoja vierailemalla oppilaitoksissa sekä järjestämme aiheesta koulutuksia opettajille. Jätä yhteystietosi tämän lomakkeen kautta niin pidämme sinut ajan tasalla oppilaitosvierailuista ja opettajien koulutuksista!

Muita lisätietoja antaa hankkeen koulutussuunnittelija Mikko Hautakangas (mikko.hautakangas@mediakasvatus.fi)

© Copyright - Mediakasvatusseura ry - Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Powered by jannelahtela.fi