Ilmoittaudu Mediakasvatusseuran kesäkurssille!

Pieniä koristeellisia piirroskuvia, jotka liittyvät mediaan ja mediankäyttöön. Lisäksi teksti: "Mediakasvatusseuran kesäkurssi" ja Mediakasvatusseuran logo.

Mediakasvatusseuran maksuttomalla kesäkurssilla tehdään katsaus ajankohtaisiin mediakasvatuksen ilmiöihin ja mediataitoihin. Kurssi tarjoaa tuoretta tietoa ja valmiuksia sekä konkreettisia vinkkejä ja materiaaleja nuorten mediataitojen vahvistamiseen. Kesäkurssilla pääset kehittämään omaa osaamistasi yhdessä kollegoidesi kanssa ympäri Suomen. Kurssi on suunnattu kaikille nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille (erityisesti nuoriso-ohjaajille). Myös nuorisoalan opiskelijat voivat ilmoittautua kurssille.

Kurssi koostuu neljästä webinaarista, jotka järjestetään Zoom-alustalla. Webinaarit koostuvat alustuksista, ryhmätehtävistä ja ideoinnista muiden osallistujien kanssa. Voit ilmoittautua kaikkiin tai vaikka vain yhteen webinaariin.

Webinaarien aiheet ovat:

  1. Digihyvinvointi ja tasapainoinen media-arki (ilmoittautuminen on päättynyt)
  2. Medialukutaito ja luotettava tieto (webinaari täynnä)
  3. Kulttuurisensitiivinen mediakasvatus
  4. Mediataidot ja aktiivinen kansalaisuus

Kaikki kurssilla tapahtuva työskentely tehdään webinaarien aikana. Kesäkurssi on rakennettu Mediakasvatusseuran materiaalien ja aikaisempien koulutusten pohjalta. Kouluttajina toimivat Mediakasvatusseuran asiantuntijat Jenni Nevala ja Christa Prusskij.

Aikataulu ja ilmoittautuminen

1. Webinaari: Digihyvinvointi ja tasapainoinen media-arki (Ilmoittautuminen on päättynyt)
maanantai 22.5. klo 13 – 15

Ensimmäisessä webinaarissa pohditaan digitalisoituneen arjen ja hyvinvoinnin yhteyksiä. Miten medioitunut yhteiskunta on muuttanut arkeamme hyvinvoinnin näkökulmasta? Entä mitä on tasapainoinen media-arki ja miten nuorten tasapainoista media-arkea voidaan tukea?

2. Webinaari: Medialukutaito ja luotettava tieto (Webinaari on täynnä)
keskiviikko 24.5. klo 13 – 15

Toisen webinaarin aiheena on medialukutaito ja luotettavan tiedon tunnistaminen. Pohdimme, mitä medialukutaidolla tarkoitetaan, ja mistä tunnistaa luotettavan tiedon sekä miten voisimme tukea nuoria löytämään olennaisen tiedon ja tunnistamaan disinformaation nykypäivän informaatiotulvassa?

3. Webinaari: Kulttuurisensitiivinen mediakasvatus 
torstai 25.5. klo 13-15

Kolmannessa webinaarissa lähestymme mediakasvatusta kulttuurisensitiivisyyden näkökulmasta. Pohdimme, miten yksilön tausta ja yhteiskunnan valtarakenteet vaikuttavat median käyttämiseen, tuottamiseen ja analysoimiseen. Kenen ääni mediassa kuuluu, kenen tarinoita kerrotaan ja kuka niitä kertoo? Lisäksi ideoimme tapoja, miten näitä teemoja voi käsitellä omassa työssään nuorten kanssa.

4. Webinaari: Mediataidot ja aktiivinen kansalaisuus
perjantai 26.5. klo 13-15

Viimeisen webinaariin aiheena on nuorten aktiivisen kansalaisuuden ja osallisuuden vahvistaminen mediataitojen avulla. Tavoitteena on vahvistaa osallistujien valmiuksia tukea nuorten mediataitoja erityisesti yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja kansalaisaktivismin näkökulmasta. Pohdimme myös tapoja auttaa nuoria löytämään heille mielekkäitä tapoja vaikuttaa yhteiskuntaan ja heitä koskeviin asioihin.

ILMOITTAUDU KOULUTUKSEEN!

Lisätietoja: jenni.nevala@mediakasvatus.fi

© Copyright - Mediakasvatusseura ry - Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Powered by jannelahtela.fi