Mediataitoviikon etkot: Voimaa mediakulttuurista! 1.2.2023

Kuva työpöydän ylle yhteen ojennetuista käsistä ja teksti: Mediataitoviikon etkot: Voimaa Mediakulttuurista! Ke 1.2.2023. Lisäksi Mediakasvatusseuran logo.

Ota kanssamme varaslähtö Mediataitoviikkoon ja tule inspiroitumaan median voimasta yhdistää, vahvistaa ja vaikuttaa Lapinlahden Lähteelle!

Mediakasvatusseura järjestää Mediataitoviikon etkot ke 1. helmikuuta (klo 13 – 16) taiteen, kulttuurin ja mielen hyvinvoinnin keskuksessa Lapinlahden Lähteellä (Lapinlahdenpolku 8, 00180 Helsinki). Olet lämpimästi tervetullut mukaan innostumaan mielenkiintoisista keskusteluista ja konkreettisista mediakasvatuskentän esimerkeistä, nauttimaan elokuvaelämyksestä ja tottakai vaihtamaan ajatuksia ja kuulumisia muiden kanssa!

Ilmoittautuminen on auki, joten varmista paikkasi etkoilta samantien: Ilmoittaudu mukaan täällä!

Ohjelma

12:45 Ovet aukeavat
13:00 Etkot alkavat

  • Yhteinen etkojen aloitus
  • Tarjoilua: kahvia ja korvapuusteja
  • Esimerkkejä mediakasvatuksen kentältä

13:50 Voimaa mediakulttuurista! – Kolme näkökulmaa median voimasta

Keskustelemassa sarjakuvataiteilija Maryam “Mellu” Abuzaid-Ryu ja väitöskirjatutkija ja psykologi Lauri Lukka (Aalto-yliopisto) sekä Asennemedialla podcastien ja viestinnän parissa työskentelevä Tiina Svensk.

14:40 Elokuva: Kansanvalta

Mervi Enqvistin vaikuttavassa dokumenttielokuvassa Kansanvalta seurataan 23-vuotiaan nuoren aktivistin ja runotaiteilijan Laura Eklund-Nhagan kasvua ja muutosta kohti omannäköistä kansalaisaktivismia. Dokumentissa nostetaan esiin taiteen mahdollisuudet vaikuttamisessa, osallistumisessa ja aktivismissa. Samalla elokuvassa kuitenkin kuljetetaan mukana joukkoa muita isoja ja puhuttelevia teemoja kuten antirasismia ja rodullistamista. Kansalaisaktivismin mahdollisuuksiin Lauran tarinan kautta johdatteleva teos on esimerkki, kuinka elokuvan keinoin voidaan käsitellä isoja globaaleja kysymyksiä ja pohtia taiteen potentiaalia muuttaa maailmaa.

15:45 Keskustelua ja vapaata ohjelmaa
16:00 Etkot päättyvät

Keskustelijat

  • Lauri Lukka on väitöskirjatutkija, psykologi ja suunnittelija, joka tekee väitöskirjaansa uusista pelimuotoisista terapioista masennuksen hoitoon Aalto-yliopistossa. Hän tutkii aihetta moninäkökulmaisesti tarkastellen terapioita uutena mediamuotona ja käsittelee niiden suunnitteluun liittyviä kysymyksiä käyttäjien näkökulmasta.
  • Maryam “Mellu” Abuzaid-Ryu on sarjakuvataiteilija, joka osaa sanoittaa omakohtaisten kokemustensa kautta, millainen merkitys sarjakuvataiteella ja erilaisuuden näkyville tuomisella voikaan olla omalle identiteetille. Kuusamosta kotoisin oleva palestiinalais-korealainen Maryam on sijoittunut kolmanneksi Pohjoismaiden sarjakuvakilpailussa (2020) ja hänen töitään on julkaistu Kuti-lehdessä, Koillissanomilla sekä mm. Moninaisuus-antologiassa.
  • Tiina Svensk on joogaopettaja, seksuaalikasvattaja, kirjailija ja Asennestudion tuottaja, joka työskentelee podcastien ja viestinnän parissa. Tiinalle sosiaalisen median voima, ilo ja merkitys nousee esiin sen potentiaalissa auttaa meitä näkemään elämän kirjo kirkkaammin, vahvistaa empatiakykyä ja tarjota kenelle tahansa mahdollisuuden näkyä, kuulua ja vaikuttaa.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 26.1.2023 tällä lomakkeella.

Ilmoittautuminen on sitova. Jos joudut perumaan osallistumisesi yllättävän esteen vuoksi (esim. sairastapauksissa), ilmoita asiasta suoraan Mediakasvatusseuran Jennille (jenni.nevala@mediakasvatus.fi).

Lähetämme ilmoittautuneille lisäinfoa lähempänä tapahtumaa.

Vielä kerran: lämpimästi tervetuloa mukaan!

© Copyright - Mediakasvatusseura ry - Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Powered by jannelahtela.fi