SYKSYN 2020 MEDIAKASVATUSTAPAHTUMAT
Kokosimme yhteen tulevan syksyn mediakasvatusaiheisia tapahtumia ja koulutuksia.
Kokosimme yhteen tulevan syksyn mediakasvatusaiheisia tapahtumia ja koulutuksia.
2.9.2020 klo 10:00–14:30
Webinaari, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti
Kansallisen audiovisuaalisen instituutin järjestämän Mediakasvatusfoorumin teema vuonna 2020 on Laadukkaasti, kattavasti ja systemaattisesti – Linjauksista käytäntöön. Teema viittaa medialukutaidon uusiin kansallisiin linjauksiin.
Lisätietoja: kavi.fi/kavin-mediakasvatus/mediakasvatusfoorumi
8.9.2020 klo 13:00–15:30
Etätyöpaja, Tampereen yliopisto
Tampereen yliopiston maksuton luento-, keskustelu- ja työpajasarja lukiolaisille ja muille toisen asteen opiskelijoille. Syksyn ensimmäinen työpaja on tutkimustietoisku Instagramista ekosomettamisen alustana ja käytännön perehdytys ekosometuksen saloihin. Vetäjinä tutkija Niina Uusitalo ja ilmastovaikuttaja, opettaja, Pallon kokoinen elämä -blogia pitävä Ami Värtö. Max. 25 osallistujaa, ilmoittautuminen 24.8. mennessä.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Syksyn 2020 Mediatutkimustunnit
9.9.-7.10.2020 keskiviikkoisin klo 17:00–18:30
Yleisöluento, Helsingin työväenopisto
Helsinki, Työväenopiston Opistotalo (Kallio)
Maailma digitalisoituu vauhdilla. Sosiaalisesta mediasta valuu tietojamme tahoille, joista emme tiedä. Algoritmit ja vihapuhe voivat vaikuttaa päätöksentekoomme. Voiko tekoäly tuottaa myös hyvää? Helsingin Työväenopiston luentosarjassa tutustutaan mm. big dataan, tekoälyyn ja tulevaisuuden visioihin.
Lisätietoja: ilmonet.fi/course/H204540
25.9.2020 klo 10:00–12:30
Webinaari, ALL-YOUTH-hanke (STN)
Webinaarissa nuorisoalan monitieteisen ALL-YOUTH-hankkeen tutkijat esittelevät keskeisiä tutkimustuloksiaan neljästä teemasta:
Webinaarin juontaa toimittaja, Tampereen yliopiston journalistiikan vieraileva työelämäprofessori Reetta Räty.
Lisätietoja: allyouthstn.fi/tulevaisuusnyt/
28.9.-4.10.2020
Valtakunnallinen
Ota elokuva mukaan opetukseen! Koulujen elokuvaviikko on valtakunnallinen 3.–9. luokille suunnattu elokuvakasvatuksellinen teemaviikko, jonka tavoitteena on tutustua monipuolisesti elokuvaan ilmiönä. Koulujen elokuvaviikko tarjoaa kouluille verkon kautta maksuttomia elokuvanäytöksiä laadukkaiden oppimateriaalien kera.
Lisätietoja: elokuvaviikko.fi
5.10.2020
Videostriimi sekä Helsingin Keskustakirjasto Oodi; Mediakasvatuskeskus Metka yhteistyössä Espoon ja Helsingin kaupunginkirjastot, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Innokas-verkosto
Maksuton, ammattikasvattajille suunnattu Oivallus-mediakasvatusseminaari käsittelee tänä vuonna teknologisoituvia mediakulttuureita ja sosiaalisuutta verkossa. Tapahtuman järjestää Mediakasvatuskeskus Metka yhteistyössä Espoon ja Helsingin kaupunginkirjastojen, Kansallisen audiovisuaalisen instituutin sekä Innokas-verkoston kanssa.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen: mediametka.fi
20.10.-17.11.2020 tiistaisin klo 10:00-11:30
Yleisöluento, Helsingin työväenopisto
Helsinki, Työväenopiston Opistotalo (Kallio)
Helsingin työväenopiston luennoilla saat vinkkejä infoähkystä selviämiseen. Opit löytämään luotettavaa tietoa internetistä ja tunnistamaan, miten datatalous vaikuttaa mediaan.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen: ilmonet.fi/course/H205768
9.-15.11.2020
Valtakunnallinen
Pelaamisen teemaviikolla järjestetään satoja avoimia tapahtumia eri puolilla Suomea, joissa pelataan esimerkiksi lautapelejä, roolipelejä, konsolipelejä ja tietokonepelejä, sekä tutustutaan pelikulttuuriin luentojen ja työpajojen muodossa. Kuka tahansa voi järjestää oman pelitapahtuman Peliviikolle. Lisäksi joka vuosi valitaan Vuoden Pelikasvattaja. Tänä vuonna Peliviikkoa vietetään jo kymmenettä kertaa!
Lisätietoja: www.peliviikko.fi
10.11.2020 klo 13:00–15:00
Etäseminaari, Tampereen yliopisto
Tampereen yliopiston maksuton luento-, keskustelu- ja työpajasarja lukiolaisille ja muille toisen asteen opiskelijoille. Miksi sotakokemuksiin on tärkeää ja vaarallista eläytyä? Keskustelemassa Suomen historian dosentti Ville Kivimäki ja väitöskirjatutkija Ilari Taskinen, visuaalisen journalismin yliopistonlehtori Anssi Männistö, Rauhankasvatusinstituutin toiminnanjohtaja Riikka Jalonen sekä nuorten pelaamisen ja pelikasvatuksen tutkija Mikko Meriläinen. Ilmoittautuminen 26.10. mennessä.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Syksyn 2020 Mediatutkimustunnit
13.11.2020 klo 13:00–15:30
Etätyöpaja, Tampereen yliopisto
Tampereen yliopiston maksuton luento-, keskustelu- ja työpajasarja lukiolaisille ja muille toisen asteen opiskelijoille. Työpajaan sisältyy tutkimustietoisku uskonnoista ja mediasta sekä media-analyysiharjoituksia. Vetäjänä apulaisprofessori Katja Valaskivi Helsingin yliopistosta. Max. 25 osallistujaa. Ilmoittautuminen 26.10. mennessä.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Syksyn 2020 Mediatutkimustunnit
16.9.-5.11.2020
Verkkotapahtuma, Verke
Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verken jo perinteeksi muodostunut SomeCamp-tapahtuma järjestetään tänä vuonna kokonaan verkossa. SomeCampin ilmoittautuminen päättyi alkukesästä, mutta tapahtuman tuotoksia kerätään tapahtuma-aikana verkkoon ja tapahtuman keynote -puheenvuoroja voi seurata Verken YouTube -kanavalta.
Lisätietoja: www.somecamp.fi
Verkkokurssi, Pekastakaa Lapset ry.
Pelastakaa Lapset ry:n avoimen verkkokurssin tavoitteena on parantaa aikuisten ja lasten yhteistä digiarkea. Verkkokurssi on suunnattu ensisijaisesti alakouluikäisten lasten vanhemmille mutta tehtäviä voi soveltaa myös teini-ikäisten kanssa tehtäväksi.
Lisätietoja: Vanhempien mediataitokurssi löytyy Hyvä kysymys-palvelusta >