Nuori mieshenkilö istuu tietokoneen ääressä kuulokkeet päässään ja osallistuu videotapaamiseen. Taustalla näkyy verkkokeskusteluikkunoita.

Löydä omat ihmisesi

Etsi ympärillesi yhteisöjä tai ystäviä, joiden seurassa uskallat olla se, kuka olet. Jos tunnet, että sinua ei hyväksytä omana aitona itsenäsi jossain porukassa, on aika etsiä ympärille ihmisiä, joiden seurassa tunnet olosi hyväksi ja turvalliseksi. Tämä koskee myös sosiaalisen median ympäristöjä.

Muista, että sosiaalinen media on tänä päivänä myös oiva verkostoitumispaikka, josta voit löytää uusia yhteisöjä ja ystäviä, jotka jakavat esimerkiksi samanlaisia kiinnostuksen kohteita tai tarjoavat vertaistukea erilaisissa elämäntilanteissa. Myös vapaaehtoistoiminnan avulla voi löytää uusia ystäviä sekä edistää omaa hyvinvointia.

Digiteknologia ja sosiaalinen media mahdollistavat tänä päivänä myös aivan uudella tavalla itselle tärkeiden ja merkityksellisten ihmissuhteiden vahvistamisen; voit viesteillä toisella puolella maailmaa asuvaan ystäväsi kanssa tai soittaa videopuhelun vaikkapa mummollesi, kun siltä tuntuu!

Materiaalivinkki!
Lue lisää aiheesta: Opas tasapainoiseen digiarkeen: Vahvista sinulle tärkeitä ihmissuhteita

Tehtävä

  • Minkälaisiin sosiaalisen median yhteisöihin kuulut? Mikä on niiden merkitys elämässäsi ja millainen on roolisi eri yhteisöissä? Pääsetkö osallistumaan ja tuletko kohdatuksi haluamallasi tavalla?
  • Seuraa somessa tyyppejä, joiden sisällöistä tulee hyvä ja voimaantunut olo. Siivoa seurattavistasi tilit, joiden sisällöt aiheuttavat sinussa esimerkiksi huonommuuden tunnetta tai jopa silkkaa ärsytystä. Voit käyttää pohdintojesi tukena esimerkiksi Mediakasvatusseuran Menikö tunteisiin -materiaalia.
  • Jos tunnet, että kaipaat ympärillesi uusia yhteisöjä, mieti, mistä niitä voisit hankkia. Voisko somesta esimerkiksi löytyä ihmisiä, jotka jakavat samanlaisia kiinnostuksen kohteita kanssasi? Kannattaa myös tutustua erilaisten nuorille suunnattujen digitaalisten palveluiden verkostoihin ja kaveritoimintaan!

© Copyright - Mediakasvatusseura ry - Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Powered by jannelahtela.fi