Kuvassa kolme henkilöä, joiden unelmat ja mielipiteet eroavat toisistaan.

Arvosta unelmiasi

Joskus olo voi tuntua hankalalta, jos esimerkiksi itselle tärkeä ja rakas yhteisö asettaa odotuksia, jotka eivät istu omiin unelmiin. Muista kuitenkin, että saat kyseenalaistaa asioita, unelmoida isosti, toteuttaa itseäsi sekä tehdä elämästäsi omannäköistäsi! Oman polun kulkeminen voi olla välillä jopa haastavaa, mutta jos myötäilet toisia liikaa, voit vieraantua liikaa itsestäsi.

Mediasta löytyy paljon inspiroivia tarinoita ihmisistä, jotka ovat kulkeneet omaa polkuaan ja joutuneet haastamaan yhteiskunnan tai yhteisöjensä odotuksia. Muista myös, että voit itse olla roolimalli ja esikuva jollekin!

Materiaalivinkki!
Sosiaalinen media on tänä päivänä ympäristö, joka auttaa nuoria rakentamaan identiteettejään sekä tutkimaan, mitä maailmalla on tarjottavanaan. Psyykkinen hyvinvointi media-arjessa -videolla Helsingin yliopiston kasvatustieteen professori ja psykologi Katariina Salmela-Aro käsittelee median roolia nuorten elämässä psyykkisen hyvinvoinnin näkökulmasta ja kertoo muun muassa, miten minkälainen työkalu media voi olla nuoren identiteettityölle.

Tehtävä

  • Tee unelmistasi kuvakollaasi esimerkiksi Pinterestiin tai askartele perinteisempi unelmakartta lehtiä leikkelemällä. Voit myös tehdä unelmistasi videon ja päästää luovuutesi lentoon! Mieti unelmiesi äärellä, minkälaisia pieniä tekoja voisit tehdä arjessasi jo nyt edistääksesi unelmiasi.
  • Onko sinulla unelmia, joiden kertominen ääneen pelottaa tai arveluttaa? Voisitko kertoa haaveistasi jollekin turvalliselle aikuiselle, hyvälle ystävälle tai löytää esimerkiksi sosiaalisen median yhteisöistä vertaistukea? Jos kaipaat kuuntelevaa aikuista tai vain luotettavaa juttukaveria, on netissä monta matalankynnyksen keskustelupaikkaa, kuten Nuortennetti ja Sekasin-chat.

© Copyright - Mediakasvatusseura ry - Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Powered by jannelahtela.fi