Digitaaliset laitteet oppimisen ja hyvinvoinnin tukena -video

Videossa Jyväskylän yliopiston tietoteknologian opetuskäytön professori Päivi Häkkinen kertoo, miten digiteknologiaa voidaan hyödyntää fiksusti oppimisen ja opetuksen tukena, mitä on yhteisöllinen oppiminen sekä mitä lisäarvoa digiteknologia voi yhteisölliseen oppimiseen tuoda.

Videossa vastataan seuraaviin kysymyksiin:

  • Minkälaisia hyötyjä teknologia voi parhaimmillaan oppimiseen ja opetukseen tuoda?
  • Missä mennään usein vikaan, kun käytetään teknologiaa oppimisen tai opetuksen tukena?
  • Mitä on yhteisöllinen oppiminen ja miksi se on tehokas oppimismuoto? Mitä lisäarvoa teknologia voi yhteisölliseen oppimiseen tuoda?

Pohdittavaksi

  • Miten koet oppivasi parhaiten? Oletko pohtinut, voisiko digiteknologia edistää oppimistasi? Jos asiat painuvat mieleesi hyvin esimerkiksi kuuntelemalla, voisitko kuunnella luentonauhoitteita tai opettavaisia podcasteja? Jos taas pidät videoiden katselusta, löytyisikö verkosta hyviä tutoriaaleja tai opetusvideoita? Tutustu esimerkiksi Ylen Etäkoulu-videoihin ja -podcasteihin!
  • Millaisia kokemuksia sinulla on yhteisöllisen oppimisen tilanteista? Nouseeko mieleesi jokin erityisen onnistunut ja mieleenpainunut kokemus? Millainen rooli medialla tai digiteknologialla oli kyseisessä tilanteessa?
  • Käytätkö digitaalisia laitteita hyvinvointisi tukena? Jos et, oletko miettinyt, voisitko ehkä tukea hyvinvointiasi diglaitteiden avulla? Löytyisikö esimerkiksi YouTubesta tutoriaaleja, joiden avulla opetella uusia taitoja? Tai asentaisitko puhelimeesi sovelluksen, joka muistuttaa sinua tauoista? Tai kannustaisiko askelmittari hyötyliikkumaan enemmän? Kirjaa muistiin muutama konkreettinen digihyvinvointivinkki ja jaa ideasi halutessasi muiden kanssa. Ideoita hyvinvointisi tueksi löydät Mediakasvatusseuran Hyvinvointibingosta – haasta perheenjäsen tai ystävä bingoon!

Tämä Mediakasvatusseuran materiaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.

Creative Commons -lisenssi

Materiaali on osa Opetushallituksen rahoittamassa Digihyvinvoinnin jäljillä -hankkeessa (2020–2021) tuotettua Mediataidot hyvinvoinnin tukena -materiaalipakettia. Materiaalipakettiin kuuluu neljä digitaaliseen hyvinvointiin keskittyvää materiaalikokonaisuutta.

Mediataidot hyvinvoinnin tukena
© Copyright - Mediakasvatusseura ry - Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Powered by jannelahtela.fi