Miten toimit sosiaalisessa mediassa? -itsearviointilomake

Jokaisen meistä tulisi pohtia omaa toimintaa sosiaalisessa mediassa ja sen vaikutuksia omaan ja muiden hyvinvointiin. Voimme omalla toiminnallamme joko heikentää tai vahvistaa omaa ja muiden hyvinvointia. Kumman puolen sinä valitset?

Täytä alta löytyvä lomake ja tarkastele toimintaasi sosiaalisessa mediassa: mitkä asiat sinulta jo sujuvat ja missä asioissa olisi vielä parannettavaa?

Valitse itsellesi kolme kohtaa, joihin aiot erityisesti keskittyä somessa seuraavan kahden kuukauden ajan. Muistathan palata tämän lomakkeen äärelle ja katsoa, miten taitosi kehittyvät!

Jos mahdollista, käy lomakkeen täyttämisen jälkeen keskustelua parin kanssa tai pienessä ryhmässä. Keskustelkaa, mitkä asiat teiltä jo sujuvat ja mihin asioihin tarvitsette vielä harjoitusta. Tuntuuko jokin kohta erityisen haastavalta? Voitte myös kertoa käytännön esimerkkejä sosiaalisen median käytöstä toisillenne ja jakaa hyväksi todettuja tapoja toimia.

Materiaali on tehty yhteistyössä MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kanssa.

Tämä Mediakasvatusseuran materiaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.

Creative Commons -lisenssi

Materiaali on osa Opetushallituksen rahoittamassa Digihyvinvoinnin jäljillä -hankkeessa (2020–2021) tuotettua Mediataidot hyvinvoinnin tukena -materiaalipakettia. Materiaalipakettiin kuuluu neljä digitaaliseen hyvinvointiin keskittyvää materiaalikokonaisuutta.

Mediataidot hyvinvoinnin tukena
© Copyright - Mediakasvatusseura ry - Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Powered by jannelahtela.fi