Banneri: koristeellinen.

Mediakasvatusta kuulokkeisiin eli podcast-kooste

Podcastit kasvattavat jatkuvasti suosiotaan. Podcast on ääniohjelma, jota voi kuunnella netistä silloin kuin itselle sopii. Podcasteja voi tehdä kuka vain: sekä yksityishenkilöt että perinteiset mediat, kuten Yle, julkaisevat omia podcast-sarjoja. Tähän koosteeseen on koottu mediaa, mediakasvatusta ja digitaalisen maailman ilmiöitä käsitteleviä podcasteja.

Halme & Saarinen: Diginen iltapäivä

Ylen Jani Halme ja Tomi Saarinen käsittelevät podcastissa mediamaailman digitaalisia ilmiöitä sekä trendejä, mutta myös syvempiä aiheita digitaalisesta jalanjäljestä ja sukupolvien mediatulevaisuuksista.

Äänessä mediakasvatus

Koristeellinen: megafoni.

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) Mediataitokoulun podcastissa Julia Alajärvi haastattelee mediakasvatuksen asiantuntijoita. Podcastissa käsitellään erilaisia mediakasvatukseen ja mediaan liittyviä ilmiöitä.

Zetapodi

Koristeellinen: timantti.

Zetapodi on Anni Lintulan podcast Z-sukupolvesta eli tämän hetken nuorista aikuisista. Jaksoissa käsitellään mm. sosiaalista mediaa, median käytön tapoja ja kohderyhmän puhuttelemista. Lintula on Demi-lehden entinen päätoimittaja ja nykyinen  A-lehtien liiketoimintajohtaja.

The Digital Human

Koristeellinen: Lamppu

BBC:n podcastissa Aleks Krotoski tutkii ja esittelee digitaalisen maailman ilmiöitä ja teknologian herättämiä inhimillisiä kysymyksiä.

Nuoret mukaan!

Nuoret mukaan on Nuorten Akatemian podcast, jossa  pureudutaan nuoriin ja osallisuuden eri näkökulmiin yhdessä vaihtuvien vieraiden kanssa. Podcastissa käsitellään mm. pelipedagogiikkaa ja digitaalisuuden hyödyntämistä nuorten osallisuuden tukena.

Semanttista hälyä

koristeellinen: puhekupla

Mediat ja teknologiat ovat aina muuttaneet tapaamme kommunikoida sekä säilyttää ja jakaa tietoa. Tällä hetkellä kommunikoimme toisillemme keltaisilla hymynaamoilla ja tietoa louhitaan tekoälyn avulla. Ylen neliosaisessa radiosarjassa käsitellään tiedon ja datan kulttuurihistoriasta peilaten nykypäivään. Sarjan on toimittanut Jukka Mikkola ja tuottanut Pertti Ylikojola.

SomeCast – Ajatuksia hymiöiden takaa

Kuvituskuva: hymiö.

Ajankohtaispodcast, jonka teemoja ovat sosiaalinen media, teknologia ja nuorisotyö. Ohjelmassa kuullaan mielenkiintoisten ihmisten ajatuksia maailman menosta linkitettynä digitaalisuuteen. Podcastia tuottaa digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verke.

Mukavia

kuunteluhetkiä!

kuvituskuva: kuulokkeet.

Materiaalikoosteen tuottaja: Mediakasvatusseura

Julkaisuvuosi: 2019 (päivitetty 2021)

© Copyright - Mediakasvatusseura ry - Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Powered by jannelahtela.fi