Näin kirjoitat lasten ja nuorten mediailmiöistä – Pikaopas toimittajille

Julkaisu

Oletko kirjoittamassa artikkelia tai uutista jostakin uudesta mediailmiöistä? Koskettaako ilmiö myös lapsia ja nuoria? Tämä opas on sinulle! Oppaasta on apua monenlaisten mediakulttuurin ilmiöiden käsittelemiseen. Mediakulttuurin lisäksi oppaassa annetaan vinkkejä erityisesti pelaamisen ja pelikulttuurin käsittelemiseen sekä lasten kuvaamiseen ja kuvien valitsemiseen.

Mediasisällöt ja mediankäyttö ovat muodossa tai toisessa osa lasten ja nuorten jokapäiväistä elämää, ja myös uutismediat huomioivat uusiin median käytön tapoihin liittyviä ilmiöitä. Lasten ja nuorten mediakulttuuriin liittyy paljon oletuksia ja ennakkoluuloja, joita uutisjutut voivat huomaamattaan ylläpitää tai vahvistaa. Lapset ja nuoret ansaitsevat sen, että heidän mediakulttuuristaan ja mediankäytöstä keskustellaan asiallisesti ja moniäänisesti!

Oppaan alkuosan vinkit ovat luonteeltaan yleisluontoisia, soveltuen monenlaisten mediakulttuurin ilmiöiden käsittelemiseen. Toisessa osiossa jaetaan vinkkejä erityisesti pelaamisen ja pelikulttuurin käsittelemiseen sekä lasten kuvaamiseen ja kuvien valitsemiseen.

Opas on tuotettu yhdessä Mediakasvatusseuran, Pelastakaa lapset ry:n, Ehkäisevä päihdetyö Ehyt ry:n ja Sosped-säätiön kanssa.

Tuottajat:

Mediakasvatusseura ry, Pelastakaa lapset ry, Ehkäisevä päihdetyö Ehyt ry & Sosped-säätiö

Julkaisuvuosi:

2016/2018

Kun teet juttua lasten tai nuorten mediakulttuurista