MONILUKUTAITOA VAHVISTAMASSA -INFOGRAAFIT

Monilukutaitoa vahvistamassa -infograafit tarjoavat tietoa ja pohdiskeltavaa sekä nuorille että nuorten parissa työskenteleville. Infograafit ovat oivia keskustelun herättäjiä, niiden äärellä voidaan nuorten kanssa yhdessä pohtia esimerkiksi infograafeissa esitettyjä kyselytuloksia eri näkökulmista:

  • Näkyvätkö infograafeissa esitetyt asiat/tulokset nuorten arjessa?
  • Yllättikö jokin kyselytulos?
  • Miten nuoret itse asiat kokevat tai miten he olisivat itse kysymykseen vastanneet?

Infografiikoista löytyy myös hyödyllisiä vinkkejä sekä pieniä virikkeellisiä tehtäviä ja kysymyksiä, joita nuoret voivat pohtia yksin tai yhdessä.

 Voit ladata yksittäisen infograafin (PDF-tiedostona) koneellesi latauspainikkeesta, joka sijaitsee kunkin infograafin alla.

Suurennuslasi tarkastelee älypuhelimen ruudulla näkyvää tekstiä ja suurennuslasissa näkyy suuri huutomerkki, piirroskuva.
Kaksi puhekuplaa, joista toisessa sydänemoji ja toisessa hymynaamaemoji, piirroskuva.

Infografiikoissa esitetyt tulokset ovat peräisin Mediakasvatusseuran vuonna 2022 toteuttamasta Monilukutaito hyvinvoinnin tukena -kyselystä ammattiin opiskeleville nuorille. Kyselyyn vastasi nuoria eri puolelta Suomea.

Kyselytuloksista laadittu selvitys löytyy täältä.

Materiaali on tuotettu Mediakasvatusseuran Monilukutaitoa vahvistamassa -hankkeessa, joka on rahoitettu Opetushallituksen Lukuliike-ohjelmasta.

© Copyright - Mediakasvatusseura ry - Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Powered by jannelahtela.fi