KUVANLUKUTAITO JA TUOTTAMINEN

Mona Lisa -taideteosta jäljittelevä muotokuva, jonka silmillä aurinkolasit. Taustalla itkunauruhymiö ja liekkiemoji sekä kirjainlyhenteet "YOLO" ja "BRO", piirroskuva.

Nämä tehtävät sopivat nuorten itsenäiseen työskentelyyn ja vahvistavat kuvanluvun ja tuottamisen taitoja.

Jokainen tehtäväkokonaisuus koostuu pienestä lämmittelyharjoituksesta sekä itsenäisestä tuottamistehtävästä, joka voidaan palauttaa opettajalle/ohjaajalle. Palautustapa sovitaan opettajan/ohjaajan kanssa erikseen. Jokaiseen tehtävään kuluu aikaa arviolta 30-45 minuuttia.

Mona Lisa -taideteosta jäljittelevä muotokuva, jonka silmillä aurinkolasit. Taustalla itkunauruhymiö ja liekkiemoji sekä kirjainlyhenteet "YOLO" ja "BRO", piirroskuva. Lisäksi kuvassa teksti: Kuvanlukutaito ja tuottaminen, tehtävä 1.

Rajauksella on merkitystä

Perehdy kuvan rajaamisen merkitykseen ja kokeile itse, kuinka rajaamalla voi muuttaa kuvan välittämää viestiä.

Mona Lisa -taideteosta jäljittelevä muotokuva, jonka silmillä aurinkolasit. Taustalla itkunauruhymiö ja liekkiemoji sekä kirjainlyhenteet "YOLO" ja "BRO", piirroskuva. Lisäksi kuvassa teksti: Kuvanlukutaito ja tuottaminen, tehtävä 2.

Meemien voima

Sukella meemien maailmaan sekä niiden voimaan ja visuaalisiin vaikuttamiskeinoihin.

Mona Lisa -taideteosta jäljittelevä muotokuva, jonka silmillä aurinkolasit. Taustalla itkunauruhymiö ja liekkiemoji sekä kirjainlyhenteet "YOLO" ja "BRO", piirroskuva. Lisäksi kuvassa teksti: Kuvanlukutaito ja tuottaminen, tehtävä 3.

Tulkitse oikein diagrammeja

Testaa, kuinka hyvin osaat tulkita ja tuottaa diagrammeja hauskan Media Watch -pelin ja oppimistehtävän avulla.

Materiaali on tuotettu Mediakasvatusseuran Monilukutaitoa vahvistamassa -hankkeessa, joka on rahoitettu Opetushallituksen Lukuliike-ohjelmasta.

© Copyright - Mediakasvatusseura ry - Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Powered by jannelahtela.fi