Vinkkejä alueelliseen tiedotukseen
- Hyödynnä kohdeyleisön verkostoja ja sosiaalisen median voimaa perustamalla Facebook- tai muu some-ryhmä, jota päivitetään aktiivisesti. Valitse mieluummin yksi kanava, jota varmasti käytät kuin monta, joita et ehdi käyttää kunnolla. Sopiva aktiivisuuden taso sosiaalisessa mediassa löytyy kokeilemalla–kokeile päivitystahdiksi vaikkapa yksi postaus per päivä.
- Sosiaalisen median kanavat toimivat vuorovaikutuksen väylinä, ei siis kannata typistää tiedotusta pelkäksi tiedottamiseksi omista toiminnoista vaan myös pistämällä yhteisö töihin: kysele, pyydä arviota tai apua, innosta kokeilemaan, pyydä jakamaan ja tykkäämään sisällöistäsi.
- Ole itse aktiivinen verkostoituja. Liity keskeisiin sosiaalisen median verkostoihin ja tee työtäsi näkyväksi. Vaikka oman hankkeen hehkuttaminen voi tuntua aluksi hassulle, voit yllättyä kuinka monia tekemäsi työ aidosti kiinnostaa. Verkostoitumalla netissä löytää myös hyviä yhteistyökumppaneita.
- Verkostoidu myös livenä. Tutki, mitä alueellisia tapahtumia järjestetään ja voisitko päästä niihin mukaan kertomaan hankkeestasi. Kalenteriin kannattaa myös laittaa kaikki näkyvyyden kannalta tarpeelliset seminaarit ja sidosryhmätapaamiset. Lähde tapahtumiin aina sillä asenteella, että mahdollisimman moni tutustuu työhösi – ota siis mukaasi esimerkiksi käyntikortit, pinkka pieniä flyereita tai muuta kiinnostavaa jaettavaa aineistoa.
- Hyödynnä paikalliset mediavälineet ja julkiset kanavat, kuten kunnan verkkosivusto. Niissä julkaistaan mielellään alueellisia ja paikallisia juttuja, myös videoita ja kuvia. Jos teet jonkun tapahtuman, ilmoita niistä paikallisissa menovinkki-kanavissa sekä tapahtumakalentereissa.
- Ole yhteydessä rahoittajaan ja muihin tärkeisiin sidosryhmiin, kun teette jotakin kiinnostavaa. Tee työstäsi näkyvää matkan varrella, ei vain raportointivaiheessa.
- Pidä yllä mediaseurantaa alueellisen toiminnan näkyvyydestä: kerää lehtileikkeet, kirjaa ylös radioesiintymiset ja Youtube-videoidesi katsojamäärät. Mediaseuranta konkretisoi tiedotustyösi tuloksia ja ne on helppo raportoida hankkeen päätyttyä.