Esimerkkejä yhteistyöstä
- Mediatalosta voi pyytää toimittajan tai valokuvaajan kertomaan omasta työstä, pitämään esimerkiksi uutistyötunteja ja valottamaan median tekemisen käytänteitä. Toisaalta lapsiryhmän voi myös viedä mediataloon vierailulle.
- Paikalliset elokuva-, media- ja kulttuurikeskukset tarjoavat usein ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan monenlaista toimintaa. Toimijoilla voi olla tarjolla esimerkiksi oma elokuvateatteri, kuljetettava esityskalusto, mediapajamalleja sekä koulutuspalveluita.
- Nuorisotaloilla ja -keskuksissa on usein ajanmukaiset medialaitteet sekä tilaa mediaesitysten tekemiseen. Monilla nuorisotyöntekijöillä on myös mediataitoja sekä ymmärrystä nuorten media-arjesta. Voisivatko nuorisotyöntekijät välineillään ja osaamisellaan auttaa esimerkiksi mediapäivän järjestämisessä tai muuten auttaa työssäsi?
- Paikallisessa elokuvateatterissa voi järjestää lapsiryhmille elokuvanäytöksen tavallista halvempaan lipunhintaan. Elokuva-alan järjestöt ja elokuvakeskukset tarjoavat maksua vastaan elokuvia näyttöoikeuksineen esimerkiksi päiväkodeille ja oppilaitoksille. Elokuvan katsomisen jälkeen elokuvaa voidaan käsitellä yhdessä elokuvakasvatusmateriaalin avulla.
- Kirjastot tarjoavat tukea etenkin tiedonhallintataitojen opetteluun. Kirjastoilla on myös muita monipuolisia mediakasvatuspalveluja, kuten mediavinkkausta. Monissa kirjastoissa myös valikoima erilaisia mediavälineitä, mitä voi hyödyntää.
- Viestintäalan opiskelijat voidaan kutsua järjestämään mediapäivää tai -viikkoa päiväkotiin tai kouluun oppilastyönä. Samalla on mahdollisuus tarjota opiskelijoille tilaisuuksia opinnäytetyön tekemiseen.