Muiden mediasta meidän mediaksi

Mediamentorit nuorten maahanmuuttajien kotoutumista ja osallisuutta vahvistamassa

2019–2021

Lyhyesti

Muiden mediasta meidän mediaksi -hankkeen tarkoituksena on lisätä maahanmuuttajataustaisten nuorten osallisuutta ja luottamusta yhteiskuntaan vahvistamalla heidän mediataitojaan ja tuomalla esiin nuorten omaa ääntä medioissa.

Hankkeessa toteutetaan mediataitoihin keskittyvä työpajakokonaisuus maahanmuuttajataustaisille nuorille. Osana hanketta kootaan maahanmuuttaja- ja pakolaistaustaisista media-alan ammattilaisista koostuva mentoriverkosto, jonka jäseniä kutsutaan puhujiksi ja kouluttajiksi työpajoihin.

Lisäksi hankkeen aikana tuotetaan nuorten kanssa työskenteleville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja mediakasvatuksen toimijoille materiaalia, jossa työpajoista kerättyjen kokemusten avulla luodaan työskentelymalli ja opas monikulttuuriseen mediakasvatukseen.

Opas ja koulutuksia syksyllä 2021

Syyskuussa julkaistaan Mediakasvatusseuran ja Pakolaisnuorten tuki ry:n tuottama Muiden mediasta meidän mediaksi – kulttuurisensitiivisen mediakasvatuksen opas, joka on suunnattu nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille sekä kaikille mediakasvatuksesta ja kulttuurisensitiivisyydestä kiinnostuneille.

Oppaan julkistamistilaisuus pidetään keskiviikkona 22.9. klo 13–15 videostriiminä.

Julkistamistilaisuudessa oppaan esittelyn lisäksi luvassa alustuksia ja keskustelua kulttuurisensitiivisen mediakasvatuksen teemoista. Vieraina ja puhujina tapahtumassa ovat Sakarie Ahmed Nuur, Anu Leena Koskinen, Hasan Khademi, Susanna Ahonen ja Miia Laine.

Ilmoittaudu julkistamistilaisuuteen tämän lomakkeen kautta viimeistään 20.9.

Lisäksi oppaan teemoista järjestetään loppuvuoden aikana kolme kaikille mediakasvatuksen ja nuorten parissa työskenteleville avointa koulutuswebinaaria vaihtelevilla teemoilla:

  • 5.10. klo 10–12 Median kuvat – Representaatio ja roolit mediassa
  • 2.11. klo 10–12 Vastapuhetta vihapuheelle – kulttuurisensitiivinen ja antirasistinen työote
  • 30.11. klo 10–12 Totta vai tarua? Mediakriittisyys sosiaalisessa mediassa

Lue lisää koulutuksista ja ilmoittaudu mukaan tämän sivun kautta.

Aikataulu

Hankekuulumisia

Yhteistyössä

Hanketta koordinoi Mediakasvatusseura ry ja se toteutetaan yhdessä Pakolaisnuorten tuki ry:n kanssa. Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Syksyn 2019 mediamentoreina toimivat Hassan Maikal, Warda Ahmed ja Yagmur Özberkan.

Keväällä 2020 mediamentoreina toimivat Pazilaiti Simayijiang, Miia Laine, Dilan Rauhala ja Hassan Maikal.

Syksyllä 2020 mediamentoreina toimivat Pazilaiti Simayijiang, Miia Laine, Hassan Maikal, Dilan Rauhala, Noor Assad, Jayson Rohde ja Gurmann Saini.

Keväällä 2021 mediamentoreina toimivat: Gurmann Saini, Sakarie Ahmed Nuur, Pazilaiti Simayijiang, Miia Laine ja Jayson Rohde.

Syksyllä 2021 julkaistaan kulttuurisensitiviisen mediakasvatuksen opas sekä järjestetään sen teemoihin liittyviä koulutuksia. Lisätietoa täältä.

Lisätietoja

Mediakasvatusseura

Juho Narsakka

Hankekoordinaattori

juho.narsakka@mediakasvatus.fi

Pakolaisnuorten tuki ry.

Inka Kiuru

Mediakasvatuksen kehittäjä

inka.kiuru@kolvi.fi