Nuoret ja sananvapaus Euroopassa

2021

Sárggusgovva, mas guokte čuorvu nuora. Duohken libarda EU-leavga.

Lyhyesti

Mediakasvatusseuran ja Viestintä ja kehitys -säätiön yhteisen Nuoret ja sananvapaus Euroopassa -hankkeen tavoitteena oli tukea nuorten parissa toimivien kasvattajien tietämystä sananvapaudesta ihmisoikeutena. Lisäksi haluttiin tarjota kasvattajille mediakasvatuksen välineitä, joilla he voivat tukea nuorten ymmärrystä sananvapauden merkityksestä demokratiassa sekä nuorten vastuullista ja rakentavaa toimijuutta mediassa.

Syksyn 2021 aikana toteutettuun hankkeeseen saatiin rahoitus ulkoministeriön Eurooppatiedotukselta.

Sárggusgovva, mas guokte čuorvu nuora. Duohken libarda EU-leavga.

kuvituskuva: suurennuslasi
Kuvituskuva: kamera.
kuvituskuva: suurennuslasi

Hankkeessa tuotettua

Nuoret ja sananvapaus Euroopassa -hankkeessa tuotettiin neljällä kielellä julkaistu mediakasvatusmateriaali kasvattajille. Suomen lisäksi pohjoissaameksi, ruotsiksi ja englanniksi käännetty materiaalikokonaisuus sisältää infograafit sananvapauden kehittymisestä ja sen nykytilasta Euroopassa, nuorten koostaman vinkkilistan turvallisempaan keskusteluun sekä videon, jolla nuoret kertovat ajatuksiaan ja kokemuksiaan sananvapaudesta ja sen toteutumisesta. Materiaaleja voi käyttää vapaasti opetuksessa ja nuorten kanssa työskennellessä.

Kuvituskuva: risuaita -merkki.

Yhteistyössä

Logo: viestintä ja kehitys -säätiö.
kuvituskuva: maapallo.

kuvituskuva: kysymysmerkkejä
kuvituskuva: kysymysmerkkejä

Lisätietoja

Mediakasvatusseura

mediakasvatus@mediakasvatus.fi

Viestintä ja kehitys -säätiö Vikes

susanna.koivistoinen@vikes.fi

© Copyright - Mediakasvatusseura ry - Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Powered by jannelahtela.fi