kuvituskuva: värisevä älypuhelin.

Lyhyesti

Mediakasvatusseuran Media Coach-konseptin sisällä tuotetaan laadukasta, monipuolista ja ajankohtaista mediakasvatuskoulutusta lasten ja nuorten parissa toimiville ammattilaisille. Vuonna 2019 toteutettu Media Coach EDU-koulutuskokonaisuus oli jatkoa Mediakasvatusseuran vuosina 2017–2018 toteuttamalle Media Coach -hankeelle, jonka aikana luotiin uudenlainen mediakasvatuksen koulutuskokonaisuus. Media Coach Edu -hankkeen aikana koulutettiin opetustoimen henkilöstöä ja koulujen sidosryhmiä Media Coach -mallia pienimuotoisemmin soveltaen. Koulutuksessa vahvistettiin monipuolisesti osallistujien mediataitoja sekä valmiuksia tukea lasten ja nuorten mediataitojen kehittymistä.

Helsingissä, Seinäjoella ja Rovaniemellä järjestetyissä koulutuksissa tarkasteltiin lasten ja nuorten media-arkea sekä ajankohtaisia mediailmiöitä erityisesti monilukutaidon näkökulmasta koulujen tarpeisiin vastaten. Lisäksi hankkeessa tuotettiin tiivis ja kuratoitu paketti koulutusten sisällöistä ja työskentelytavoista vapaasti kenen tahansa opiskeltavaksi.

kuvituskuva: värisevä älypuhelin.
Kuvituskuva: kannettava tietokone.
Kuvituskuva: suurennuslasi
kuvituskuva: suurennuslasi

Hankkeessa tuotetut materiaalit

Media Coach -materiaalit käsittelevät kolmea eri teemaa: mediakasvatuksen perusteita, muuttuvia teknologioita ja digihyvinvointia. Näihin eri teemoihin pureudutaan infograafeissa, syventävissä näkökulma-artikkeleissa sekä tehtävävinkeissä.

Kuvituskuva: risuaita -merkki.

Yhteistyössä

Mediakasvatusseura vastasi hankkeen toteuttamisesta. Koulutukset järjestettiin yhteistyössä Etelä-Suomen, Länsi- ja Sisä-Suomen ja Lapin aluehallintovirastojen kanssa. Koulutuksen 1. ja 2. moduulien työpajat järjestettiin lisäksi yhteistyössä  Mediakasvatuskeskus Metkan kanssa.

Hanketta rahoitti opetushallitus opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstökoulutuksen erityisavustuksella.

Opetushallitus rahoittaa hanketta -logo
Aluehallintoviraston logo.
Kuvituskuva: risuaita -merkki.
kuvituskuva: maapallo.
kuvituskuva: @-merkki.
kuvituskuva: kysymysmerkkejä

Lisätietoja

© Copyright - Mediakasvatusseura ry - Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Powered by jannelahtela.fi