NUORTEN MEDIATAITOJEN VAHVISTAMINEN PÄHKINÄNKUORESSA

kuvituskuva: värisevä älypuhelin.

Lyhyesti

2018-2019 toteutetussa Nuorten mediataitojen vahvistaminen pähkinänkuoressa -hankkeessa tuotettiin tietopaketti nuorten mediakulttuurin ilmiöistä sekä niistä mediataidoista, joita mediayhteiskunnassa toimiminen nyt ja lähitulevaisuudessa edellyttää nuorilta.

Hankkeessa tuotetun tiedon avulla vahvistetaan nuorten parissa toimivien ammattilaisten valmiuksia tukea nuoren kokonaisvaltaista hyvinvointia erityisesti digitaalisissa mediaympäristöissä ja tuetaan nuorten parissa tehtävän mediakasvatustyön suunnittelua ja toteutusta. 

kuvituskuva: värisevä älypuhelin.

kansilehti Medianuoruus -oppaasta aikuisille. Kannessa on piirros kuulokkeista, kannettavasta tietokoneesta ja timanteista.
kansilehti Medianuoruus -oppaasta aikuisille. Kannessa on piirros kuulokkeista, kannettavasta tietokoneesta ja timanteista.

Hankkeessa tuotettu materiaali

Hankkeessa tuotettiin Medianuoruus — opas aikuisille.

Oppaan tarkoituksena on auttaa aikuisia suhteuttamaan ajankohtaisia nuoriin ja mediaan liittyviä ilmiöitä sekä keskustelemaan niistä nuorten kanssa. Julkaisussa käsiteltäviksi aihepiireiksi on valittu sellaisia nuoriin ja mediaan liittyviä aiheita, jotka mietityttävät monia kasvattajia. Oppaassa käsitellään muun muassa peli- ja seksuaalikasvatusta sekä osallisuuden ja vaikuttamisen kysymyksiä mediakasvatuksen näkökulmista.

Kuvituskuva: risuaita -merkki.

Yhteistyössä

Opetus- ja kulttuuriministeriön logo.

Mediakasvatuksen kehittämishanketta rahoitti opetus- ja kulttuuriministeriö.

kuvituskuva: maapallo.
© Copyright - Mediakasvatusseura ry - Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Powered by jannelahtela.fi