Euroopan unionin sosiaalirahaston, Vipuvoimaa EU:lta 2014–2020 -toimenpidekokonaisuuden ja Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen logot.

DIGIVOIMAA-TYÖKALUPAKETTI

Digivoimaa-työkalupaketti tarjoaa tukea nuorten digitaalisen arjen hyvinvoinnin vahvistamiseen. Se on tarkoitettu toiminnan ja someviestinnän suunnittelun tueksi nuoriso- ja ohjausalan organisaatioille sekä muille nuorten parissa toimiville.

Työskentely materiaalin parissa tuo työyhteisöönne:

  • syvempää ymmärrystä nuorten digitaalisen media-arjen hyvinvoinnista,
  • uusia ideoita nuorten media- ja digihyvinvointitaitoja vahvistavaan toimintaan sekä
  • inspiraatiota ja konkreettista materiaalia someviestintään.

Työkalupaketti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Materiaaleja voi käyttää, muokata ja jakaa vapaasti, kunhan jakaa ne edelleen samalla lisenssillä ja mainitsee Mediakasvatusseuran alkuperäisenä tekijänä.

Creative Commons -lisenssi

Työskentely työkalupaketin äärellä

Työkalupaketin äärellä voi työskennellä itsenäisesti, mutta parhaita tuloksia saadaan, kun useammat viisaat päät ja innostavat ideat lyödään yhteen! Hyvä ryhmäkoko on noin 2–6 osallistujaa. Ehkä voisitteko ottaa mukaan myös nuoria, joille toimintaa suunnittelette?

Työpaketti sisältää materiaalit ja ohjeistukset neljään toiminnalliseen ryhmätehtävään:

  • Nuoren media-arjen polun hahmottaminen: Tehtävässä luodaan kokonaiskuvaa kuvitteellisen nuoren median käytöstä ja sen vaikutuksista hänen hyvinvointiinsa. Lisäksi tunnistetaan tilanteita ja asioita nuoren media-arjessa, joihin ammattilaisina tai organisaationa voidaan vaikuttaa.
  • Uuden toiminnan suunnittelu: Nuoren media-arjen polun hahmottamisen jälkeen ideoidaan uusia toimintaideoita nuorten media-arjen hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Yhdestä ideasta jatkokehitetään toteuttamiskelpoinen suunnitelma.
  • Someviestin suunnittelu: Instagram-tarina & chatfiktio: Tehtävien aikana inspiroidutaan hyvistä esimerkeistä ja ideoidaan tapoja viestiä sosiaalisessa mediassa uudesta ideoidusta toiminnasta. Lopputuloksena on konkreettinen käsikirjoitus Instagram-tarinoille tai chatfiktiolle.

Lisäboostia verkkokursseista!

Työkalupaketin lisäksi Mediakasvatusseura on tuottanut sitä täydentävän maksuttoman itseopiskeltavan Digivoimaa-verkkokurssikokonaisuuden. Suosittelemme lämpimästi hakemaan verkkokursseista ajankohtaista tietoa ja uusia ideoita nuorten digiarjen hyvinvoinnin kysymysten käsittelyyn. Sen jälkeen pääsette työkalupaketin äärellä joukolla keskustelemaan verkkokurssien aikana syntyneistä oivalluksista sekä soveltamaan uutta tietoa ja ideoita käytännössä.

Toivotamme uusia näkökulmia ja oivaltavia hetkiä digihyvinvoinnin parissa!

Ota työkalupaketti käyttöön

Kuvassa konkreettisen työkalupaketin materiaalit: Tehtäväkirja, kanvaita, kortteja ja post it -lappuja.

Tilaa paketti

Voit tilata organisaatioosi painetun työkalupaketin. Paketti on maksuton, mutta veloitamme 6 € postituskulut.

Työkalupaketteja on rajallinen painos, josta syystä yksittäiseen organisaatioon voi toistaiseksi tilata vain yhden kappaleen.

Kuvassa teksti Työkalupaketti sekä piirroskuva kahdesta hammasrattaasta.

Lataa paketti

Työkalupaketista on saatavilla myös digitaalinen versio.

Voit ladata pdf-muodossa olevan paketin koneellesi ja hyödyntää sitä digitaalisessa muodossa tai printata materiaalit omaan tai organisaatiosi käyttöön.

Palautetta työkalupaketista?

Haluatko ilmaista tyytyväisyytesi tai tyytymättömyytesi Digivoimaa-työkalupakettiin? Onko sinulla parannus- tai kehittämisideoita siihen liittyen?

© Copyright - Mediakasvatusseura ry - Toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Powered by jannelahtela.fi